Να βοηθήσει ο Αλλάχ να μην συμβεί ένα κρούσμα στο κέντρο διαμονής των προσφύγων

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag) στη Γερμανία, Γκιούντε Γιάνσεν (FDP), ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπονήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, ειδικά στη Λέσβο, θα επιδεινωθεί μόλις εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την προμήθεια ιατρoφαρμακευτικών προϊόντων και προστατευτικού εξοπλισμού. Και πρέπει από τώρα  να συζητήσουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα εάν καταστεί αναγκαίο να εκκενωθούν οι καταυλισμοί» δήλωσε η Γιάνσεν στο «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND). 

Αλίμονο εάν συμβεί αυτό για το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η γερμανίδα πρόεδρος. Τότε θα δούμε καταστάσεις που θα θυμίζουν αρμαγεδώνα. 

Γι’ αυτό και η Κως εδώ και δεκάδες μήνες ζητά την μείωση του πληθυσμού. Γι’ αυτό ο Δήμαρχος ζήτησε εδώ και καιρό την δημιουργία κέντρου υγείας μέσα στο ΚΥΤ. Καλά είναι όλα όσα γίνονται για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά δίπλα του βρίσκονται και 5 χιλιάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο.

Και φυσικά εμείς προσευχόμαστε στον δικό μας Θεό, όμως αυτοί είναι Μουσουλμάνοι. Ας ευχηθούμε και στον Αλλάχ και ας πουν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στο ΚΥΤ να προσεύχονται και αυτοί. Γιατί απ’ ότι φαίνεται τις εκκλήσεις του Δημάρχου προς την Κυβέρνηση για την λήψη μέτρων δεν τις ακούει κανείς.