Κυβέρνηση και Σταϊκούρας. Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας

Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα για τα ισχνά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση ενισχύοντας με 400 ευρώ τους άνεργους και τι λέει για τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της.

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας αντικατοπτρίζει την ιδεολογία αλλά και την πολιτική της Κυβέρνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι για να έχουμε κοινωνικό κράτος θα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη και επενδύσεις και συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και μείωσε το πλαφόν του 3.5% στα πλεονάσματα.

Ο κ. ΣταΙκούρας προσπαθεί να μας πείσει για δύο πράγματα.

Το ένα που σχετίζεται με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις για τα οποία πιστεύουν όλοι οι άλλοι, εκτός από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αν πίστευε σε αυτά τότε δεν θα πτωχεύαμε. Αυτοί που δικαιούνται να ομιλούν για ανάπτυξη και οικονομία είναι αυτοί που πιστεύουν στην διαφάνεια, στους νόμους και στον σεβασμό του δημοσίου χρήματος και όχι αυτοί που πτώχευσαν την χώρα με την διασπάθιση  του δημοσίου χρήματος, με τις μίζες, με τα δάνεια αέρα και με τα εργοστάσια κλειστά και τους βιομήχανους πλούσιους. Μιλάνε για επενδύσεις αυτοί που έφτασαν τα κόκκινα δάνεια και τα ανείσπρακτα χρέη στα 300 δις ευρώ..

Όσο για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Μας κοροϊδεύει ο κ. ΣταΙκούρας λέγοντας ότι εισήλθαμε στην ποσοτική χαλάρωση και μείωσαν το 3,5% των πλεονασμάτων. Γιατί ξέρει ο κύριος ότι αυτά εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. εξ αιτίας του κορονοϊού και ότι δυστυχώς αυτά τα μέτρα στην ουσία είναι αέρας πρόσκαιρος αφού θα πάνε στην έκτακτη κατάσταση και όχι ως περίσσευμα για την ανάπτυξη ή για τις δομές του κοινωνικού κράτους.

Μέσα στον φόβο και στον πανικό των πολιτών, οι άνθρωποι που μόλις πριν ένα μήνα οδηγούσαν την χώρα, την εκπαίδευση και την υγεία στα χέρια των κερδοσκόπων να φτάνουν να μιλάνε για επενδύσεις, ενώ όλοι ξέρουμε ότι στο μυαλό τους έχουν επενδύσεις για τα κολλέγια και τις ιδιωτικές κλινικές.  Άντε και για μερικά καζίνο…