Προς τους κυρίους δημοτικούς συμβούλους. Αξιοποιείστε την φαντασία σας

Πήραμε την επιστολή του φίλου, τον ευχαριστούμε και σας την μεταδίδουμε.

Αγαπητοί φίλοι, Σε κάθε πανικό υπάρχει ένα στοιχείο φαντασίας. Ειδικά σε αυτόν με τον κορονοϊό που καθόμαστε στο σπίτι μας η φαντασία είναι εντελώς απαραίτητη. Και μάλιστα εάν αξιοποιήσουμε και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για παραγωγικό διάλογο μεταξύ των συναδέλφων και των υπαλλήλων τότε μπορεί αυτός ο πανικός να αποδειχθεί πολύτιμος για το νησί και την πρόοδο του.

Το ότι κάποιοι από τους συμβούλους εργάζονται και το ότι κάποιοι υπάλληλοι και κυρίως αυτοί των εξωτερικών συνεργείων δουλεύουν δεν μας λέει τίποτε. Σίγουρα ο Δήμος μας όπως και άλλες δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Και άρα είναι ευκαιρία για περίσκεψη που μπορεί να οδηγήσει στην λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον.

Χθες γράψατε ότι ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει σε συνεργασία με εκπροσώπους των φορέων μια ομάδα καταγραφής με ακρίβεια των επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού. Συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί σας αλλά δεν φτάνει.

Αυτή η υποχρεωτική ανάπαυλα να χρησιμοποιηθεί από την δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους παραγωγικά. Μέσα από την ηλεκτρονική διασύνδεση μπορούμε να ξεφύγουμε από τον πανικό και όπως λένε οι επιστήμονες “να μεταδώσουμε την ικανότητα εκλογίκευσης και κριτικής σκέψης, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικής σημασίας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε τι είναι σωστό και τι χρήσιμο για την κοινωνία μας

Να μελετήσουν και να αποφασίσουν για μια νέα οργάνωση του Δήμου μας. Να ανοίξουν την φαντασία τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Όχι στην καθημερινότητα, δεν αξίζει στην κοινωνία μας. Είναι μοναδική ευκαιρία να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αλλάξουν τον πεζό ρόλο τους. Ο κορονοϊός μπορεί να γίνει χρήσιμος εάν δουλέψουν με ηρεμία πάνω στα θέματα που τους απασχολούν και που η καθημερινότητα τους απορροφούσε όλη την δύναμη της ψυχής τους. Η καθημερινότητα τους εξανέμισε όλα τα όνειρα που είχαν την προεκλογική περίοδο. Εκτός και αν δεν είχαν όνειρα, που δεν το πιστεύω.

Σας ευχαριστώ