Κορονοϊός. Κάτι δεν πάει καλά. Καταθέτω την φτωχή άποψη μου

Το όνομα μου το γνωρίζει η ιστοσελίδα και νομίζω ότι αυτά που γράφω τα σκέφτεται και ο τελευταίος ταλαίπωρος πολίτης που θα κληθεί κάποια στιγμή να πληρώσει το μάρμαρο.

Είναι μια σκέψη που την καταθέτω γιατί όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην παγκόσμια σκηνή μας λένε άλλα από αυτά που σήμερα οι άνθρωποι ζουν και υφίστανται σήμερα με το κορονοϊό.

Οι επιστήμη έφτασε στο φεγγάρι. Ο κόσμος έζησε τον έμπολα και το έιτζ. Οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκουν και του ψύλλου το πήδημα. Τα δισεκατομμύρια και τα τρισεκατομμύρια των πολυεκατομμυριούχων πάνε και έρχονται.

Και μην μου πείτε ότι οι μεγάλοι δεν γνώριζαν για το κραχ το 2008. Μην μου πείτε ότι δεν γνώριζαν για τις αγορές και τις επιπτώσεις τους. Μην μου πείτε ότι αυτοί που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας ότι δεν γνωρίζουν από μια πανδημία και τι θα συμβεί. Άρα και τι θα κερδίσουν.

Η παγκόσμια κοινότητα. Ποια παγκόσμια κοινότητα. Αυτή του Τραμπ που θεωρεί ότι οι πολίτες είναι πελάτες του και άρα θα πρέπει να τους εξυπηρετήσει. Ή αυτή που ανέχεται και δυστυχώς ενισχύει τους πολέμους και τους ξεριζωμούς.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ποια επιστημονική κοινότητα. Αυτή που τα παίρνει από την κάθε Νοβάρτις για να πηγαίνει σε συνέδρια αναψυχής. Ή για να ανελίσσεται στα υψηλά κλιμάκια της επιστημονικής ιεραρχίας. Ποιοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Αυτοί που ξαφνικά από τα τηλεπαράθυρα  βρίσκονται στα έδρανα των κοινοβουλίων;

Είναι στημένη η δουλειά, όπως στημένες είναι και οι τοπικές διενέξεις  και οι πόλεμοι. Στημένα είναι και τα πετρέλαια που μας οδηγούν στους εξοπλισμούς. Στημένα είναι και τα φάρμακα. Δισεκατομμύρια παίζονται στην ρουλέτα της υγείας των ανθρώπων όλου του κόσμου. Δισεκατομμύρια παίζονται στα χρηματιστήρια και στις μπίζνες των κυρίαρχων.

Και να γνωρίζετε ότι κάποια ημέρα πολύ σύντομα, μετά από δύο, τρεις, τέσσερις μήνες ,  όταν θα περάσει ο κουρνιαχτός του πανικού της  πανδημίας, ότι εσείς και πάλι εσείς, ο φτωχός άνθρωπος,  θα πληρώσετε τα σπασμένα της κοινωνίας για τον πλούτο των λίγων και τρανών.