Μαραγκός Σωτήρης. Ο ψεκασμός των λεωφορείων του ΚΤΕΛ

Ο αγαπητός μας Σωτήρης Μαραγκός,. επαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κω, μας ξάφνιασε με την ανακοίνωση του, σε διθυραμβικό ύφος, ότι απολύμαναν με ψεκασμούς όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Δεν θα ασχολούμασταν με τον Σωτήρη σε αυτό το θέμα εάν δεν είχε να κάνει με τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παίρνουνε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Για τον κ. Μαραγκό αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η παρουσία του στην Περιφέρεια και φυσικά οι απόψεις του στις συλλογικές προσπάθειες του επαρχιακού συμβουλίου που είναι ανύπαρκτες.

Ερχόμαστε λοιπόν στην απολύμανση των λεωφορείων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η απολύμανση χώρων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και φυσικά δεν μπορεί να εφησυχάζουμε όταν γίνεται για μια μόνο φορά.

Ο ιός θα επανέλθει μέσα στο λεωφορείο από την ώρα που κάποιος φορέας του ιού εισέλθει και πιάσει τις χειρολαβές και τα καθίσματα. Στην πράξη δηλαδή και για να είμαστε 100% σίγουροι θα πρέπει να απολυμαίνουμε το λεωφορείο πριν ανεβεί κάποιος επιβάτης.

Στην Κίνα οι υπεύθυνοι των αστικών μέσων μεταφοράς μείωσαν τους αριθμούς των επιβατών, αύξησαν τα δρομολόγια και έκαναν απολύμανση στο τέλος κάθε διαδρομής!

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Μαραγκός προχώρησε στην δημοσιοποίηση της απολύμανσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και ορθώς έπραξε. Αλλά εάν θέλουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει στο τέλος του κάθε δρομολογίου να απολυμαίνουμε το λεωφορείο, του ΚΤΕΛ και του Δήμου και φυσικά οι επιβάτες να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο.