Δήμος Κω: Άμεση ανάγκη να μετρήσει τις πληγές που έρχονται

Γράψαμε χθες την άποψη μας για τους ανθρώπους και τις οικογένειες στην Κω που θα την πατήσουν εξ αιτίας του κορονοϊού. Από την ώρα που  δημοσιεύσαμε το άρθρο μέχρι αργά το βράδυ δεχθήκαμε 14 μηνύματα που μας έλεγαν να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τις οικονομικές επιπτώσεις.

Θεωρούμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα προσδιορίσουν τις επιπτώσεις και πιστεύουμε ότι ο φορέας που μπορεί και πρέπει να το κάνει είναι μόνο ο Δήμος μας. Δεν λέμε για το επαρχείο γιατί αυτό είναι ανύπαρκτο και ας φωνάζουν οι δύο σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ο Δήμος λοιπόν σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο, το εμπορικό επιμελητήριο, τους εστιάτορες και τα συναφή επαγγέλματα, τους δασκάλους και τους καθηγητές, τους ξενοδόχους των οικογενειακών επιχειρήσεων θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας που από τώρα θα αρχίσει να αποτυπώνει με ακρίβεια τις οικονομικές ζημιές των οικογενειακών επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Ήδη από αυτά που εμείς πληροφορούμαστε, έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούν τις προτάσεις τους οι γνωστοί επιτήδειοι που σε τέτοιες καταστάσεις πάντα βρίσκονται στον αφρό. Να πιέζουν. Να σχεδιάζουν δήθεν με τεκμηριωμένες μελέτες.

Ο Δήμος από τώρα μαζί με εκπροσώπους των φορέων θα πρέπει να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη ομάδα που θα αρχίσει να αποτυπώνει την κατάσταση και τις οικονομικές επιπτώσεις κυρίως στις μεμονωμένες και αδύνατες ομάδες του πληθυσμού.

Με μεθοδικότητα και με εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο. Με αριθμούς που θα αποδεικνύουν την ζημιά, τις υποχρεώσεις που δεν καλύφθηκαν, την μείωση του εισοδήματος, την αδυναμία πληρωμών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί. Γνωρίζουν ότι οι ηγεσίες κρίνονται στην περίοδο των κρίσεων και στην αντιμετώπιση τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα η υπηρεσία πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να καλύψει τις ανάγκες των ανήμπορων συμπολιτών μας και αφετέρου να προετοιμαστεί για την υποστήριξη όσων θα πληγούν οικονομικά από την κρίση.

Από τώρα σας λέμε να μην εμπιστευτούμε την κεντρική εξουσία όταν θα περάσει το κακό….