Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

Έπρεπε να ενσκήψει ο κορονοϊός για να καταλάβουν κάποιοι την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που μόλις πριν από 2 χρόνια το 2018 έλεγε “οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές

Φανταστείτε τα νοσοκομεία μας να ήταν ιδιωτικά. Θα παρακαλούσαμε τον μεγαλοκληνικάρχη να νοσηλεύσει τον ασθενή που δεν έχει λεφτά. Και φυσικά θα τα οικονομούσε. Και όμως στην Ελλάδα ξεκίνησε η εφαρμογή της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στην υγεία. ήδη σας γράψαμε ότι το Νοσοκομείο της Κομοτηνής έγινε Ιδιωτικού Δικαίου.

Αλλά το σοβαρότερο γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ένωση που δίπλα στο κτίριο της Επιτροπής, στα 300 μέτρα στις Βρυξέλλες έχει τα γραφεία του το πανίσχυρο λόμπι των ιδιωτικών νοσοκομείων, UEHP, που καθημερινά πιέζει για την μείωση των δαπανών της δημόσιας υγείας και την αύξηση των κρατικών κονδυλίων σε ΣΔΙΤ και σε ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια.

Να γιατί η τρόϊκα πίεζε και επέβαλε την μείωση των δαπανών στην παιδεία και στην υγεία.

Μπίζνες με την υγεία και την εκπαίδευση ενός λαού. Και η Κυβέρνηση μας; Τι θα κάνει η εκάστοτε Κυβέρνηση; Μπίζνες και η Κυβέρνηση….

ΌΧΙ φίλοι μας. Μια Κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και τον λαό οφείλει να διορθώσει τα κακά του δημόσιου συστήματος υγείας. Να πατάξει το φακελάκι. Να θέσει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, λειτουργίας και απόδοσης. Να στηρίξει τις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν την δυνατότητα άλλων επιλογών.

Μόνον έτσι θα σταματήσουμε τους μπιζναδόρους. Γιατί είναι γνωστό ότι ο προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης είναι η διάλυση του δημόσιων οργανισμών υγείας και εκπαίδευσης.