Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, όσο και να χειροκροτείτε εμείς δεν σας πιστεύουμε

Η σύζυγος του κ. Πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Μητσοτάκη με ανάρτηση της ζητά από κάθε πολίτη απόψε στις 21.00, να βγει στο μπαλκόνι και με ένα θερμό χειροκρότημα να ευχαριστήσει τους αφανείς ήρωες των τελευταίων ημερών.

Για μας είναι λίγο ειρωνικό να καλεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη να χειροκροτήσουν τους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαστηριακούς, τους βοηθητικούς. Τους ανθρώπους ενός συστήματος που σήμερα κρατά όρθια την αξιοπρέπεια όλων μας και που πριν το κακό τους λοιδορούσαν.

Διαλύουν την δημόσια υγεία προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικού δικαίου για την εύκολη πρόσβαση των ιδιωτών. Ξεκίνησαν τα ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά αφού εξευτέλισαν και κακολόγησαν την τεράστια προσφορά του δημόσιου τομέα της υγείας και των ανθρώπων του.

Και καλά στην Ιταλία. Καλά στην Ισπανία όπου αυθόρμητα οι πολίτες ευχαριστούν τους υπηρέτες της υγείας. Σε μας, τώρα στα δύσκολα που τους έχουμε ανάγκη, τώρα που μας είναι χρειαζούμενοι για να φανεί η επιτυχία του άνδρα μας να τους ευχαριστήσουμε;

Μήπως είναι λίγο αργά. Μήπως τελικά τους δουλεύουμε. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο καλός λόγος δεν λέγεται στα δύσκολα, όταν τους έχουμε ανάγκη αλλά πριν. Και όχι με λόγια. όχι με χειροκροτήματα αλλά με έργα;.

Είναι λίγο υποκριτικό να τους έχουμε ξαποστείλει στο εξωτερικό. Να τους έχουμε ξευτελίσει με την μείωση των μισθών, να τους βάζουμε εργολάβους καθαριστριών, να τους δείχνουμε τη  προτίμηση μας στους ιδιώτες και να τους ειρωνευόμαστε με ένα χειροκρότημα.