Ντρέπεσαι και εξοργίζεσαι βλέποντας στις εφημερίδες το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης διορίστηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη Γ.Γ. Τουρισμού.  Δεν θα μας ενδιέφερε η περίπτωση του και ο διορισμός του, εάν δεν μαθαίναμε ότι η γυναίκα του με πτυχίο Λυκείου διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος με μισθό 1500 ευρώ στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Λοιπόν,  Ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης είναι ο ζάμπλουτος εκδότης εφημερίδας και ιδιοκτήτης των αλευροβιομηχανιών ΛΟΥΛΗ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης διορίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διοικητής του Αγίου Όρους το 1990 και ήταν συνεργάτης του Εφραιμ….

Ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης ήταν ταμίας του οικογενειακού ιδρύματος “Κ. Μητσοτάκης” της οικογένειας Μητσοτάκη….

Και το σπουδαιότερο ο Κωνσταντίνος Λούλης είναι θαυμαστής της δικτατορίας και κυρίως του Παπαδόπουλου. Και αυτό το μάθαμε γιατί εξ αυτού παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ.

Αντιγράφουμε και σχολιάζουμε τα εξής καταπληκτικά από το βιβλίο του κ. Λούλη «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα»

Κι ενώ λέει ότι «αρκετοί άλλοι αντιδρούσαν στη στέρηση δημοκρατικών ελευθεριών», τελικά πλάθει μια εικόνα λαοπρόβλητου ηγέτη, λέγοντας πως «πολλοί πιστεύουν ότι αν μέχρι το 1971-1972 ο Γ. Παπαδόπουλος διενεργούσε εκλογές, ακόμα και στον ίδιο στίβο με όλα τα παλαιά κόμματα, θα τις κέρδιζε, λόγω της ικανοποίησης των πολιτών τόσο από την οικονομική ευημερία όσο και από την επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα».

Για το Πολυτεχνείο λέει ότι «μάταια η κυβέρνηση προσπαθούσε να καταρρίψει τα συνθήματα αυτά [σ.σ. Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία], τονίζοντας ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε τόσο υψηλό οικονομικό επίπεδο, ότι δεν υπήρχε ανεργία, αντίθετα, υπήρχε μεγάλη προσφορά εργασίας, και πως είχε δημιουργηθεί μια ευρεία ευημερούσα μεσαία τάξη» και επιχειρώντας να το απαξιώσει καταλήγει: «Η σύγκρουση της εξουσίας με τον ανθό της ελληνικής νεολαίας ήταν ένα τραγικό γεγονός με απρόβλεπτες συνέπειες, που τελικά μόνο τα συμφέροντα των “προστάτιδων” δυνάμεων εξυπηρέτησαν».

Στην ίδια προσπάθεια απαξίωσης του Πολυτεχνείου εντάσσεται και η φράση: «Δεν καταγγέλθηκε από τη Σύγκλητο κανένας θάνατος φοιτητή στον χώρο του Πολυτεχνείου. Εκτός Πολυτεχνείου, στην ευρύτερη περιοχή, βρήκαν το θάνατο 12 πολίτες», ενώ φτάνει στο σημείο να χρεώσει στο Πολυτεχνείο και την εισβολή στην Κύπρο ρωτώντας: «Θα συνέβαινε η κυπριακή τραγωδία χωρίς την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου;».

Αλλά η μεγάλη έγνοια του κ. Λούλη είναι η υστεροφημία του δικτάτορα. «Υπάρχει και η άποψη ορισμένων πως αν ο Παπαδόπουλος φορούσε τον στρατιωτικό του μπερέ “αριστερά”, με την εξάλειψη της ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη που είχε επιτύχει, θα έμενε τελικά στη θετική πλευρά της ιστορίας». Και συνεχίζει: «Είναι γεγονός ότι οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις εξάντλησαν όλα τα περιθώρια τιμωρίας, απορρίπτοντας κάθε ανθρωπιστικό ελαφρυντικό, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα θετικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του».