ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιοι θα την πατήσουν

Μην αμφιβάλετε ότι αυτοί που θα την πατήσουν με την κρίση του κορωνοϊού θα είναι οι αδύνατες οικονομικά τάξεις της χώρας μας. Αυτοί που σε κάθε κρίση είναι τα θύματα. Είτε η κρίση είναι οικονομική, είτε είναι πόλεμος είτε είναι προσφυγιά.

Απ’ ότι φαίνεται η κρίση θα συνεχισθεί για τουλάχιστον δύο μήνες. Και η κρίση αυτή θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Σίγουρα και της Κω.

Δεν νομίζουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα θα είναι στην υγεία και στην ζωή των πολιτών. Αλλά και αν είναι, που δεν θα είναι, πέστε μας σας παρακαλούμε ποιοί έχουν μεγαλύτερη τύχη στις αρρώστιες. Οι πλούσιοι ή οι πτωχοί.

Όμως στην οικονομία και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κρίση στα επαγγέλματα των οικογενειακών επιχειρήσεων και στους μισθωτούς, η ανταπόκριση της κυβέρνησης δεν θα είναι ευθέως ανάλογη με αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων, των ισχυρών που πάντοτε εκμεταλλεύονται τις κρίσεις.

Το ξεκαθαρίζουμε από τώρα για να μην μας πείτε μετά ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

Και το ξεκαθαρίζουμε γιατί τώρα όλοι μας είμαστε στραμμένοι και ορθά στην πρόληψη της επιδημίας, αλλά αύριο, όταν θα την έχουμε ξεπεράσει, και θα μετράμε τις πληγές μας. τότε να γνωρίζετε ότι κάποιοι θα μας εγκαταλείψουν.

Γι’ αυτό από τώρα μετρήστε την χασούρα. Μετρήστε τις οικονομικές επιπτώσεις που είχατε.

Σίγουρα στην πανδημία οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι οφείλουν να πληρώσουν.

Αλλά και αν δεν πληρώσουν, γιατί δεν θα πληρώσουν,  να ξέρετε τουλάχιστον ποιοί σας δούλεψαν με τα ωραία λόγια.