Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης:Από πολιτική, άγρια μεσάνυκτα

Χθες το βράδυ στην τακτική συνάντηση της συντακτικής επιτροπής, μας επισκέφτηκε ένας φίλος από την ομάδα της αυτοδιοίκησης και με το κινητό του μας παρουσίασε στιγμιότυπα από την τοποθέτηση του κ. Χατζηκαλύμνιου Μιχάλη  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω.

Για όσους δεν τον γνωρίζετε ο κ. Χατζηκαλύμνιος ήταν π. Δήμαρχος Δικαίου και π. Αντιδήμαρχος του ενιαίου Δήμου Κω με τον Κυρίτση (θα τον λέμε χωρίς το κύριος έως ότου ανακαλέσει την Θεμιστοκλέους) Είναι δηλαδή ένας επιφανής Κώος πολιτικός.

Ακούγαμε την τοποθέτηση του και ο ένας κοίταζε τους άλλους με τα μάτια ανοικτά. ‘Έλεγε ότι είναι περήφανος για την μεταφορά του Λυκείου Ζηπαρίου στο ενοικιασμένο καφενείο, ενώ οι προηγούμενοι δηλαδή ο σημερινός Δήμαρχος το είχε σε λυόμενα και δεν έκανε τίποτε.

Έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη ότι δεν μας ενδιαφέρει ο αντίλογος για τον αριθμό των έργων που έκαναν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι. Αυτήν την τοποθέτηση του κ. Χατζηκαλύμνιοιυ θα την θυμηθεί σίγουρα η σημερινή δημοτική αρχή όταν δυστυχώς θα είναι αργά.

Εμάς μας ενδιαφέρει η πολιτική και οι Κώοι πολιτικοί. Εάν λοιπόν αυτός ο άνδρας που ήταν δήμαρχος, που ήταν αντιδήμαρχος, που η τύχη του νησιού για πολλά χρόνια ήταν στα χέρια του, δεν πήρε πρέφα τους λόγους για τους οποίους έχασαν, τότε αρχίζουμε να φοβόμαστε.

Καλά, ο κ. Χατζηκαλύμνιος δεν κατάλαβε ότι το παιχνίδι της μεταφοράς του Λυκείου ήταν στημένο;  Δεν κατάλαβε ότι το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο;. Δεν κατάλαβε ότι δόθηκαν 500 και πάνω χιλιάρικα για την ενοικίαση του μόνο για έξη χρόνια; Δεν άκουσε τίποτε;  Δεν είδε τις σχέσεις της παράταξης με τον ιδιοκτήτη;

Για τον κ. Χατζηκαλύμνιο δεν μπορούμε να πούμε τίποτε μεμπτό  ή να υποψιαστούμε κάτι. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι, ότι δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Όταν επί πέντε ολόκληρα χρόνια πήγαινε σύννεφο η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, η ειρωνεία, η δολιότητα και η καλοπέραση και ο άνθρωπος σφυρίζει αδιάφορα και μετρά τα έργα των ηττημένων σε σύγκριση με τα δικά του ε! τότε ας πάει στην στατιστική υπηρεσία σε εξωτερική εργασία.