Σκάνδαλα στην Δήμο Κω: Απάντηση στο ερώτημα της αναγκαιότητας δημοσιοποίησης

Στο χθεσινό δημοσίευμα  της ιστοσελίδας μας για την άγνωστη και περίεργη περίπτωση των έργων μεταφοράς της περιοχής Σέγκεν στην ΔΕΗ, ένδεκα συνδημότες μας έστειλαν τις απόψεις τους, θετικές κυρίως και αρνητικές, για την σκοπιμότητα δημοσιοποίησης οικονομικών, διοικητικών και πολιτικών σκανδάλων του Δήμου μας.

Θέλουμε σε αυτό το θέμα να είμαστε ξεκάθαροι προς κάθε κατεύθυνση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φτιάξαμε αυτή την σελίδα. Γιατί δυστυχώς στην πολιτική αντί να ψάχνουμε να βρούμε τον ικανό πολιτικό, ψάχνουμε  να βρούμε τον έντιμο και ηθικό πολιτικό!

Κάποιοι θα νομίζουν ότι είμαστε αντίθετοι με την  ενοικίαση ενός κτιρίου ώστε να γίνει Λύκειο. Όχι φίλοι μας. Αυτή η επιλογή ανήκει στους πολιτικούς πράγμα που εμάς δεν μας απασχολεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καθαρότητα και η διαφάνεια της πράξης. Και αυτό δεν έγινε στην περίπτωση του Λυκείου Ζηπαρίου. Άσχετα αν τηρήθηκαν νόμιμες διαδικασίες…..

Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή παρκινγκ στην Κάζαρομάνα. Όχι φίλοι μας. Αυτή η επιλογή αφορά τους πολιτικούς και εμάς δεν μας απασχολεί. Αλλά όταν βοά η κοινωνία για την διαδρομή της υπόθεσης, με ονόματα και διευθύνσεις, τότε κάθε πράξη που οδηγεί την αγορά είναι για μας αποδοχή ενός σκανδάλου για να μην πούμε ολοκλήρωση ενός σκανδάλου.

Άλλοι, όλος ο κόσμος,  δεν γνωρίζουν τι έγινε στο Λιμενικό Ταμείο και στην Μαρίνα. Ούτε αυτά που συνέβησαν στην ΔΕΥΑΚ. Η απόκρυψη αυτών των σκανδάλων, οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών στην ουσία είναι κουκούλωμα και εν τέλει αποδοχή τους.

Τα αφήνουμε να περνάνε. Τα σκεπάζουμε. Λέμε δεν βαριέσαι. Ίσως και σκόπιμα τα αγνοούμε. Και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Να λες πολιτικός και να φτύνεις. Και το κυριότερο, να παλεύεις μια ζωή και στο τέλος να σου παίρνουν το ψωμί από το στόμα γιατί τους άφησες να παίζουν με το δημόσιο χρήμα.