Ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά: Οι έξυπνοι και οι βλάκες.

Η ομάδα μας τις κοινωνικής αλληλεγγύης καταθέτει μια άποψη για προβληματισμό.

Αυτό που πολλές φορές λέμε έστω και λαϊκά, ότι δηλαδή δώσαμε τα φώτα μας και τον πολιτισμό στην Ευρώπη και τα χάσαμε εμείς μάλλον είναι αλήθεια.

Οι γενίτσαροι, το ισχυρότερο όπλο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας προέρχονταν από τις κατακτημένες χώρες, ήταν μικρά ανήλικα παιδιά, που τα μόρφωναν και τα εκπαίδευαν για να μετατραπούν όχι μόνο σε στρατιώτες αλλά και σε ηγέτες..

Εμείς εδώ έχουμε εκατοντάδες ασυνόδευτα μικρά παιδιά, μεταναστών και προσφύγων, και αντί να οργανώσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας και εκπαίδευσης, με σκοπό την ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία, χαιρόμαστε γιατί οι ευρωπαίοι θέλουν να τα πάρουν!

Δεν λέμε ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν είναι πονόψυχοι. Αλλά εάν οι κυβερνήσεις τους ήταν, τότε το πρόβλημα της Συρίας δεν θα υπήρχε και τα προσφυγικά ρεύματα θα είχαν επαλειφθεί. Το δε έλλειμμα των εργατικών χεριών, αλλά και της υπογεννητικότητας τους απασχολεί πολύ σοβαρότερα από εμάς. 

Μας λένε κάθε λίγο και λιγάκι ότι σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός μας θα μειωθεί στα 9 εκατομμύρια και αντί να σχεδιάσουμε μεγαλόπνοες πολιτικές δίνουμε 2 χιλιάρικα σε κάθε νέα γέννηση λες και με αυτό το ποσό θα σταματήσουμε την υπογεννητικότητα!

Βρίζουμε οι περισσότεροι τους Αλβανούς και αγνοούμε ότι η πρώτη γενιά είναι εργατικοί άνθρωποι και η δεύτερη γενιά τους είναι πανέξυπνα παιδιά που έχουν ενσωματωθεί πλήρως και είναι έλληνες πολίτες, σπουδάζουν και παντρεύονται όπως και όλοι οι άλλοι.

Υπάρχουν δεκάδες σχέδια ένταξης και ενσωμάτωσης, με νομοθεσία, με κανόνες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις και πάνω απ’ όλα με πίστη στον στόχο. Τα εφαρμόζουν οι ευρωπαίοι και μάλιστα με επιτυχία.

Εάν αυτό δεν είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή επένδυση που θα αποδώσει τα μέγιστα μετά από πέντε με δέκα χρόνια, τότε ποιά είναι η επένδυση για το μέλλον της χώρας; Το καζίνο στο ελληνικό;