Κως 8/3/2020: Μια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας που λέει πολλά.

Δεν έχουμε τίποτε με τους συγκεντρωθέντες σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω για να διαδηλώσουν κατά της παραμονής στην Κω μεγάλου αριθμού μεταναστών. Ούτε φυσικά με το έμβλημα της πατρίδας μας τις σημαίες. Δεν έχουμε τίποτε ούτε με την κεντρική ομιλήτρια που μας είπε ότι το 2015 τους φιλοξενήσαμε αλλά τώρα δεν πάει άλλο. (Θα σε θυμόμαστε για πάντα Διονύση)

Ούτε φυσικά έχουμε κάτι με το πρωτεργάτη της συγκέντρωσης και την ομάδα του, τον πρόεδρο της κοινότητας Ασφενδιού, που ηγήθηκε της συγκέντρωσης. (Αρχηγάρα μου εσύ)

Είναι φυσικό η συγκέντρωση τόσων ανθρώπων , μεταναστών και προσφύγων, να έχει κουράσει τις νησιωτικής κοινωνίες και να αντιδρούν.

Αλλά, επειδή ο ένας γνωρίζει τον άλλο, και επειδή κάποια πράγματα έγκαιρα πρέπει να λέγονται οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι στην Κω δεν μπορεί να υπάρξει αυγό που θα γεννήσει φίδι. Η Κως ήταν και θα είναι μια δημοκρατική κοινωνία με πολίτες από την Νέα Δημοκρατία μέχρι το ΚΚΕ που θα σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και θα τηρούν τις βάσεις και τις κατακτήσεις του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Έχουμε Κυβέρνηση. Έχουμε κόμματα που μας εκπροσωπούν στην Βουλή.  Έχουμε Δήμαρχο. Έχουμε Έπαρχο.

Ο Δήμαρχος μας στην ομιλία του μας κάλυψε απόλυτα. Ήταν η φωνή της σύνεσης και της ομοψυχίας. 

Όσο για τον Δεσπότη μας που τον είδαμε στην διαδήλωση γνωρίζουμε ότι συμμετέχει για να αποτρέψει έκτροπα και ακραία συνθήματα….