Δήμος Κω: Να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Δεν έχουν περάσει 3 ημέρες από τότε που ο Δήμαρχος κάλεσε τους επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης με σκοπό την συνδιαμόρφωση δράσεων αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου.

Έχουμε την εντύπωση ότι άμεσα θα πρέπει να αλλάξει το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων. Η ραγδαία επιδείνωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκόσμια που τείνει να λάβει διαστάσεις πανδημίας και τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις τουριστικές αγορές της μεσογείου θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Στην Ισπανία η μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία έφθασε το 40% και ο προβληματισμός των εν δυνάμει τουριστών των χωρών που φιλοξενούμε αυξάνει.

Η οικονομία της Ελλάδος εμφανίζει τριγμούς εξ αιτίας του συνδυασμού των δύο κακών. Του κορωνοϊού και του μεταναστευτικού.

Ήδη η αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα και τα πρόσθετα μέτρα που ορθώς λαμβάνει η Κυβέρνηση, μας προϊδεάζουν για το άμεσο μέλλον.

Η δημοτική μας αρχή οφείλει άμεσα κατά την άποψη μας να προχωρήσει στην διαμόρφωση ενός προγράμματος αντιμετώπισης της ενδεχόμενης οικονομικής κρίσης, που όπως πάντα θα πλήξει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και φυσικά τον ίδιο τον Δήμο.   

Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να κάνει και ο κάθε επιχειρηματίας για την δική του επιχείρηση και τα έξοδα της, όπως και τα έξοδα της οικογένειας….