Κύριε ‘Έπαρχε: Προς τα που αρμενίζουμε;

Χαιρόμαστε γιατί δύο από τους έξη επαρχιακούς συμβούλους, η κ. Κασσιώτη και ο κ. Κανταρζής άρχισαν να δημοσιοποιούν τις ανησυχίες τους για την λειτουργία του επαρχιακού συμβουλίου. Είναι καιρός όλοι μας να απαιτήσουμε την αφύπνιση του. Επί τέλους δεν μπορεί ένας άνθρωπος από την Ρόδο παίζει με τις δικές μας τύχες. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε έχει ψηφιστεί το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης που ανά πενταετία δίνει τις κατευθύνσεις των έργων και των δράσεων για όλη τη χώρα και κατανέμει τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Με βάση αυτό συντάσσεται σύμφωνα με τον νόμο το περιφερειακό πρόγραμμα και αμέσως μετά συντάσσονται τα τοπικά προγράμματα ανάπτυξης.

Προχθές διαβάσαμε ότι στην Κω εγκρίθηκαν και επιδοτούνται 15 νέα ξενοδοχεία και οι επεκτάσεις τους. Και εμείς ρωτάμε τον κ. Έπαρχο και απαιτούμε να μας ενημερώσει.

1ον. Ποιό είναι το περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης. Τι περιλαμβάνει για τον πρωτογενή, τον δευτερογενή τομέα και τις υπηρεσίες. Τι για την εκπαίδευση. Τι για την υγεία. Τι για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

2ον. Ποιό είναι το τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Εάν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο επαρχείο. Εάν του ζητείται η γνώμη για τις επενδύσεις και αν αυτές είναι μέσα στο τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης.

3ον Να μας πει μέχρι πότε θα κατασκευάζονται και θα επιδοτούνται με τα δικά μας λεφτά νέα ξενοδοχεία και αυτό προβλέπεται στο τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης.

4ον Να μας πει ο κ. Έπαρχος και οι άλλοι πέντε σύμβουλοι της Κω αν άνοιξαν την μελέτη του Επαρχείου για την φέρουσα ικανότητα της Κω στον τουρισμό και αν προτίθενται να την υλοποιήσουν με ένα χωροταξικό σχέδιο.

5ον Να μας πουν τι σκέφτονται να κάνουν για την κτηνοτροφία και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε να ασχοληθεί το επαρχιακό συμβούλιο συλλογικά με αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει και να ενημερώνει τους πολίτες που τους εξέλεξαν.