Κασσιώτη Διονυσία: Ζητάμε την ενεργοποίηση των επαρχιακών συμβούλων σε κοινές συνεδριάσεις.

Πήραμε την επιστολή της κ. Κασσιώτη και χαιρόμαστε γιατί επί τέλους μετά τον κ. Κανταρζή και ένας άλλος εκλεγμένος σύμβουλος ενεργοποιείται και απαιτεί την σύγκλιση σε σώμα των έξη συμβούλων της επαρχίας μας. 

Έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη ότι αυτό που συμβαίνει στην Περιφέρεια είναι απαράδεκτο και για την Κω και την Νίσυρο είναι ανεπίτρεπτο έξη εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι να μην συνεδριάζουν τακτικά, να μην ενώνουν τις δυνάμεις τους και να μην διεκδικούν συλλογικά ότι ανήκει δικαιωματικά στα δύο νησιά μας  σε όλους τους αναπτυξιακού τομείς αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και ελπίζουμε τουλάχιστον ο κ. Έπαρχος να αποδεχθεί αυτό το θεσμικό αίτημα παρά την αντίθετη άποψη του κ. Περιφερειάρχη που πιστεύει στην ενός ανδρός αρχή.,

κ. Γιώργο Χατζημάρκο

κοινοποίηση:

Έπαρχο Κω – Νισύρου κ. Ιωάννη Καμπανή

Κύριε Περιφερειάρχη,

Βάσει του Νόμου 4555/2018 – ΦΕΚ 133/Α/19-7- 2018 (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) προβλέπεται ότι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δύνανται να συγκαλούν τους περιφερειακούς συμβούλους της οικείας περιφερειακής ενότητας και να διαβουλεύονται επί των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο  των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με την παράγραφο αυτή, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την οικεία περιφερειακή ενότητα.

Νομίζω ότι πέρα από τις συνεδριάσεις αυτές με την ευθύνη των αντιπεριφερειαρχών είναι σκόπιμο να καθιερωθούν συνεδριάσεις των Επαρχιακών Συμβουλίων, δηλαδή των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας για τη συζήτηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα Επαρχεία μας.

Αυτή η λειτουργία συμβάλλει και αναβαθμίζει τόσο στην αποκέντρωση και δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και την ουσιαστική προώθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα όπως π.χ. προσφυγικό.

Με εκτίμηση Κασσιώτη Διονυσία Περιφερειακή Σύμβουλος