Και εμείς νομίζαμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Κολομβία.

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη των 28 για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου την περίοδο 2012-2015.

Το 2015, σε κατάθεσή του στον εισαγγελέα Αθηνών, ο κ. Αλέξης Κούγιας χαρακτήριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη «ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προχθές λοιπόν ο μάρτυρας κ. Αλέξης Κούγιας είπε τα ακόλουθα καταπληκτικά:

«Το βρόμικο παρασκήνιο είναι το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια, από το 1996. Βάζουν πρόεδρο τον λεφτά της περιόδου· τότε τον Κόκκαλη, μετά τον Πατέρα, μετά τον Μαρινάκη και τώρα τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη», «η δικογραφία είναι στοχοποιημένη στον Μαρινάκη. Και επί εποχής Πιλάβιου και Πατέρα έγιναν ακραία πράγματα και θα έπρεπε να ήταν και εκείνοι κατηγορούμενοι».

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης του απέναντι στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής είπε: «Μετά την καταδίκη του Κουρτάκη και των στελεχών της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για δυσφήμηση σε βάρος του Πάνου Καμμένου, με πήρε τηλέφωνο ο Κουρτάκης και μου είπε ότι με θέλει για δικηγόρο του. Μου έκανε εντύπωση, επειδή ο Κουρτάκης είναι αδελφικός φίλος με τον Μαρινάκη και, μέσω του “Κήρυκα Χανίων” συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη”.

“Ο Μαρινάκης είναι κουμπάρος με την Ντόρα Μπακογιάννη, την έχει παντρέψει. Επειδή ήμουν δικηγόρος του Κουρτάκη, ήρθα κοντά με τον Μαρινάκη. Δεν σας κρύβω ότι απέκτησα διαφορετική άποψη από αυτή που είχα πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού».

Στην ερώτηση του εισαγγελέα αν υπήρχαν ομάδες στις οποίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ασφυκτική επιρροή, ο Αλ. Κούγιας απάντησε ότι «αυτό είναι θέμα κάθε προέδρου. Αν έχεις ανάγκη τον Μαρινάκη και τα χρήματά του για να επιβιώσεις, λες “παίζουμε με τον Ολυμπιακό, πάμε να χάσουμε”. Αλλά δεν το ξέρω, είναι προσωπική κρίση».

«Η επιλογή του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε βάσει της προσωπικότητάς του;», ρώτησε ο εισαγγελέας. «Επελέγη επειδή είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του δώσεις μια μπάλα, θα την πάει στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν ξέρει αν είναι μπάλα ή βόμβα», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας, αλλά κράτησε αποστάσεις για τις επιπτώσεις της επιλογής Πιλάβιου στους πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2012-2013.

«Αυτοί που ήξεραν τους διαιτητές έφτιαξαν τους πίνακες, όχι ο Πιλάβιος. Σε κάθε εκλογές της ΕΠΟ, φορτώνουν ένα λεωφορείο με μπράβους, πηγαίνουν στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τις δωροδοκούν για να βγάλουν στην ΕΠΟ τον πρόεδρο της αρεσκείας τους. Το ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, ήταν ένας τεράστιος αγώνας των προέδρων των Ενώσεων».