Όλα τάχε η Μαριορή, έβγαλε και τον Φερετζέ…

Δύο κείμενα για το μεταναστευτικό είδαν την δημοσιότητα στην Κω και είναι τα πρώτα από μια σειρά και άλλων που θα ακολουθήσουν.

Το ένα ενός πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών και το άλλο ενός προέδρου τοπικού συμβουλίου.  Ποιά ασύμμετρη απειλή, ποιές άσχημες καταστάσεις που ζούμε με την άφιξη χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων. Εδώ μας λένε γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κινδυνεύει η φίλτατη πατρίς!! Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

Ο εθνικισμός στο μεγαλείο του. Ο εθνικισμός που τα αντανακλαστικά του στην κοινωνία οδηγούν σε εθνικές καταστροφές. Ο εθνικισμός που οδηγεί τον άνθρωπο εναντίον ανθρώπου και την κοινωνία σε ζούγκλα όπου κερδίζει ο ισχυρότερος.

Και αυτοί οι δύο άνθρωποι με τον έναν μάλιστα υπουργό εξωτερικών να αγνοούν ότι είμαστε οι αδύνατοι. Ότι το παιχνίδι των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ρευμάτων παίζεται από μεγάλους παίχτες. Και ότι θα έρθει κάποια στιγμή που στη θέση των σημερινών μεταναστών θα βρισκόμαστε εμείς…

Να τους βάλουμε μας λέει σε πλωτά χοτ σποτ και να στήσουμε στρατόπεδο σε ένα έρημο νησί! Ποιός το λέει; Ένας πρώην υπουργός εξωτερικών! 

Και ο Πρωθυπουργός μαζί μα την πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. σε ένα επικοινωνιακό σόου κλείνει τα μάτια του κόσμου από το πραγματικό πρόβλημα που το έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι είτε μα τις οικονομικές ανισότητες και την εκμετάλλευση των λαών, είτε με τους πολέμους που οι ίδιοι γέννησαν. 

Και στην Τουρκία, στην Σμύρνη,  σε γνώση και σε συμμετοχή αυτών που φιλοξενήσαμε στον Έβρο, προχωρά μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της γερμανικής Βοκς Βάγκεν. Και στο Ακουγιού το πυρηνικό της Ρωσίας.

Και ως αποτέλεσμα κάποιοι, όπως ο πρόεδρος της κοινότητας, έβγαλαν τις περικεφαλαίες του Μεγαλέξανδρου και φόρεσαν την στολή του Καραϊσκάκη που όπως έγραψε ο μέγας Πρετεντέρης εξευτέλισε τους Τούρκους!

Η σύνεση και η σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο θέμα με διεθνείς διαστάσεις και τεράστια οικονομικά συμφέροντα έχει κατέβει από την Κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωση της στο πεζοδρόμιο, σε κραυγές και σε πραγματικά πυρά.