ΝΑΤΟ: Ευαισθησίες για τις παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου…

Στην Βόρεια Συρία ζουν πάνω από 5 εκατομμύρια Κούρδοι και στην ευρύτεροι περιοχή της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν ζουν πάνω από πενήντα εκατομμύρια Κούρδοι.

Όλους αυτούς η Τουρκία τους θεωρεί τρομοκράτες και εξ αυτού αποκτά το δικαίωμα της εξόντωσης τους.

Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι τα εδάφη της βόρειας Συρίας είναι έδαφος της Συρίας και με την αιτιολογία των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων η Τουρκία απέκτησε και το δικαίωμα να επεμβαίνει εντός των κυριαρχικών εδαφών ξένου κράτους.

Όλα αυτά τα δικαιώματα τα απέκτησε η Τουρκία με την ανοχή, αλλά πολλές φορές και με την συμμετοχή των γνωστών ξένων δυνάμεων που στην ουσία έχουν προκαλέσει το χάος και την καταστροφή  στην Συρία εδώ και δέκα χρόνια.

Το καθεστώς της Συρίας είναι γνωστό ότι το υποστηρίζουν σθεναρά η Ρωσία και το Ιράν και εξ αυτής της υποστήριξης το καθεστώς εδραιώνει την κυριαρχία του.

Τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός στρατός του Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας επιχειρεί στις βόρειες επαρχίες της με σκοπό την πλήρη ανακατάληψη των Συριακών εδαφών. Και εδώ βρίσκεται η Τουρκία.

Και η μεν Τουρκία με τίποτε δεν επιθυμεί την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ελευθερίας των Κούρδων της περιοχής, αλλά οι υπόλοιποι γιατί;

Δεκατέσσερις υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, περιλαμβανομένων του Γάλλου Ζαν-Ιβ Λεντριάν και του Γερμανού Χάικο Μάας, καλούν την Τουρκία και τη Μόσχα σε “αποκλιμάκωση” στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, επικαλούμενοι «μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Κάθε φορά που ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει τη χώρα του, ανακαλύπτουν ανθρωπιστικό ζήτημα. Ενώ γνωρίζουν ότι εισβολέας είναι η Τουρκία και οι Κούρδοι δεν είναι τρομοκράτες….

Και κάθε φορά που στριμώχνεται ο τούρκος πρόεδρος. θα μας στέλνει ορδές με πρόσφυγες από τη Συρία αλλά και από την Αφρική….  Και εμείς άντε στα θαλάσσια τείχη και στις κλειστές φυλακές….