Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό και ο μεγάλος κίνδυνος για την εξάπλωση του σε όλο τον κόσμο αφήνει σταδιακά τον φόβο της ασθένειας και ενδεχόμενα του θανάτου και μεταφέρεται στον υπαρκτό πλέον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης.
Την βεβαία εξαφάνιση των περίπου 1 εκατομμυρίου τουριστών στην Ελλάδα από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις γειτονικές χώρες διαδέχθηκε η Ιταλία με τους αντίστοιχους τουρίστες της και την έκλεισε τελευταία η ακύρωση της μεγαλύτερης στον κόσμο τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου.
Οι επιπτώσεις της θανατηφόρου ασθένειας είναι πλέον βέβαιο ότι θα επηρεάσουν το κύκλωμα του τουρισμού και φυσικά την οικονομία της χώρας.
Για την αντιμετώπιση της ασθένειας τα μέτρα είναι γνωστά, Θα πρέπει να συνεχιστούν και ίσως εντονότερα και ανεξάρτητα από το κόστος ας ευχηθούμε να μην είναι μεγάλης έκτασης.
Αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις είναι ακόμα απροσδιόριστες και δυστυχώς ακόμα δεν έχει αναληφθεί από τους υπεύθυνους πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση τους.
Υπολογίζεται ότι στην περίπτωση συνέχισης της ίδιας εξέλιξης του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα για 2-3 μήνες, στην Ελλάδα θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα βρεθούν σε δυσχερή οικονομική θέση χιλιάδες επιχειρήσεις.
Η προετοιμασία και η κατάθεση προτάσεων αντιμετώπισης της κατάστασης είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Και φυσικά αυτές δεν θα προέρχονται μόνο από την Κυβέρνηση αλλά και από τις τοπικές αρχές που και αυτές θα παρασυρθούν από το ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων.