Σας το ξαναλέμε: Ξεχάστε το νέο νοσοκομείο..

Το ραδιοφάρμακο χρησιμοποιείται στην αρχική διάγνωση, στη σταδιοποίηση του καρκίνου, στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, στον σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικά σε όλους τους τομείς διαχείρισης του καρκίνου. Θεωρείται ως κορυφαία μέθοδος.

Το ραδιοφάρμακο έχει χρόνο ζωής 4,5 ώρες και μέχρι το 2015 ήταν μονοπώλιο μιας εταιρείας στο Λαύριο και ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε για κάθε δόση 800 ευρώ. Ο Κουρουπλής ως Υπουργός Υγείας τα κατέβασε στις 700. Και μόλις ξεκίνησε η δωρεάν παραχώρηση των μηχανημάτων από την Περιφέρεια της Δούρου για την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου από τα ίδια τα δύο αντικαρκινικά νοσοκομεία της Αττικής, άρχισε νέα διαπραγμάτευση που τελικά κατέβασε την δόση στα 470 ευρώ.

Το να παράγονται τα ραδιοφάρμακα από τα ίδια τα νοσοκομεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση γιατί ο χρόνος της ζωής του είναι λίγος. Έτσι το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου αποφάσισε να δωρίσει μηχανήματα και σε άλλα πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Κρήτης των Ιωαννίνων και της Αλεξανδρούπολης.

Ε λοιπόν ο υπουργός ακύρωσε αυτή την δωρεά και η ΝΔ ψήφισε την σχετική διάταξη…. Επειδή λέει η παραγωγή του φαρμάκου είναι πολύ ακριβή και έξω η τιμή είναι 370 ευρώ!!! Φανταστείτε η τιμή κατέβηκε στα 370 ευρώ από 800 που ήταν πριν πέντε χρόνια μόνο και μόνο που ξεκίνησαν να βάζουν τα νοσοκομεία τα δικά τους μηχανήματα.

Γι’ αυτό σας λέμε μην ζητάτε πολλά, άντε μέχρι κάποιον γιατρό. Γιατί ξαφνικά μπορεί να δείτε και το παλιό νοσοκομείο να πουλιέται μαζί με τους υπαλλήλους του γιατί θα το βγάλουν παθητικό!!.