Νοβαρτις: Σκάνδαλο ή σκευωρία;

Ρωτήσαμε στην πόλη πάνω από δεκαπέντε πολίτες, νέους και μεγάλους σε ηλικία. και συζητήσαμε για αυτά που συμβαίνουν τελευταία για την Νοβάρτις με  τους Βουλευτές και  τους μάρτυρες που προστατεύονται με απόφαση της  δικαιοσύνης,

Το πρώτο που θέσαμε είναι η επιτροπή της Βουλής.

Κοντά είκοσι Βουλευτές ψάχνουν να βρουν αν ο χρηματισμός της Νοβάρτις, μιας τεράστιας πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας είναι σκάνδαλο ή είναι μια σκευωρία που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι μα όλοι γελούσαν. Και μόνο ότι τέτοιες επιτροπές έχουν γίνει πάνω από τριάντα φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια στη Βουλή και στο τέλος το κάθε κόμμα βγάζει την δική του απόφαση είναι αρκετό.

Αλλά και το ότι σε τρεις τέτοιες επιτροπές αθώωσαν τρεις συναδέλφους τους υπουργούς και στο τέλος και οι τρεις τους είναι στη φυλακή από τη δικαιοσύνη τους έφτανε. Άσε που γνώριζαν όλοι ότι οι αριθμοί των τραπεζικών καταθέσεων μπορεί εύκολα να γίνονται αριθμοί τηλεφώνων όπως με έγινε από τον κ. Βενιζέλο για τον Τζοχατζόπουλο….

Το δεύτερο που θέσαμε είναι εάν πιστεύουμε ότι είναι σκάνδαλο. Και ο ένας κοίταζε τον άλλο με μάτια γουρλωμένα…  Δηλαδή οι άνθρωποι των φαρμάκων πάνε με την αγιαστούρα μας ρώτησαν. Ολόκληρο FBI, μας λέει για χρηματισμούς εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο και εμείς ψάχνουμε τον βρούμε τον εφοριακό που πήρε φακελάκι χιλιάρικου….

Και η σκευωρία;. Οι κουκούλες;. Οι μάρτυρες και η επιτροπή των βουλευτών;. Οι περισσότεροι μας έβλεπαν με μισό μάτι και τρεις μας θύμισαν άλλες εποχές.  Κάποιος παλιός θυμήθηκε την δίκη των αεροπόρων. Τον ΑΣΠΙΔΑ. τον ΙΔΕΑ.  Τον Κοσκωτά, Την ζάχαρη στα τανκς. Την Κύπρο και την Σαμψών.  

Και έτσι το σκάνδαλο έγινε σκευωρία….  Από ποιους; Είναι μπροστά μας. τους ξέρουμε γιατί αυτοί μας πτώχευσαν εξ αιτίας και της Νοβάρτις. που μοίραζε εκατομμύρια και εισέπραττε δισεκατομμύρια απ’ ‘όλο τον κόσμο..