Πήραν έναν διαλυμένο Δήμο. Ποιός το ξέρει, ώστε να πάνε παρακάτω;

Κυριακή σήμερα θα σας μεταφέρουμε στον πραγματικό κόσμο του Δήμου μας. Σε έναν Δήμο από τον οποίο όλοι μας περιμένουμε να δούμε προκοπή. Στην καθημερινότητα μας, στην ηρεμία και στην απόλαυση της ζωής μας, αλλά και στις δουλειές μας, αφού από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εξαρτάται και η εργασιακή μας απόδοση.

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι για να προχωρήσεις παραπέρα, να προοδεύσεις, θα πρέπει πρώτα να είναι τακτοποιημένα τα του οίκου σου. Πως λοιπόν θα δουλέψει με ηρεμία μια νέα δημοτική αρχή, πως θα σχεδιάσει και πως θα εφαρμόσει φιλόδοξα προγράμματα όταν το σπίτι της δηλαδή ο Δήμος τους βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν έχει τάξη.  

Η παράταξη του κ. Νικηταρά δυστυχώς παρέλαβε έναν διαλυμένο Δήμο.. Το γνωρίζουν όλοι. Το γνωρίζουν πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Θα μου πείτε σιγά που τους ένοιαξε. Όχι δεν είναι έτσι, όταν υπάρχει σχέδιο και οργάνωση.

Το γνωρίζουν αυτοί που παρέδωσαν τον διαλυμένο Δήμο. Και φυσικά το γνωρίζουν, αφού αυτοί τον έφτασαν σε αυτά τα χάλια.  Αυτοί ήθελαν να είναι διαλυμένος, να μην υπάρχει οργάνωση και τάξη, αφού ήθελαν να κάνουν το δικό τους…

Το γνωρίζουν και οι σημερινοί κρατούντες τα ηνία του Δήμου. Το ξέρουν από την πρώτη ημέρα. Και προσπαθούν να οργώσουν το χωράφι με τα χέρια τους. Έπεσαν με τα μούτρα πέντε, πέντε να οργανώσουν  τους πέντε υπαλλήλους που είναι αμφίβολο αν υπάρχουν και αυτοί. Μπλόφα η υπόθεση.

Αυτοί που δεν γνωρίζουν την παλιοκατάσταση είναι μόνον οι πολίτες. Οι πολίτες που άλλαξαν τον παλιό και άχρηστο για να δουν μια άσπρη ημέρα.  Να δουν από την μια, τάξη στο νησί τους και από την άλλη το όραμα, την ελπίδα για το αύριο.

Έχουν περάσει έξη μήνες. Οι πολίτες δεν ξέρουν τίποτε. Εκτιμούν λοιπόν ότι τώρα, σε λίγο θα δουν τα πράγματα να αλλάζουν. ότι το νησί τους δεν θα αγκομαχά στο περιβάλλον και στις υποδομές, κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα.   Και θα έχουν δίκιο. Γιατί δεν ξέρουν με ακρίβεια τι χάος παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε λίγο θα αρχίσουν οι τριβές, οι μεμψιμοιρίες, οι τσακωμοί. Το αλαλούμ.

Και η ελπίδα; Το αύριο: Οι μεγάλοι στόχοι;  Άσε καλύτερα να τα αφήσουμε γιατί και αυτά θα βγουν λειψά.

Όταν κρύβεις την αλήθεια από τον λαό που σε πίστεψε κάποια στιγμή θα τον βρεις απέναντι.

 (Το άρθρο αυτό το έγραψαν 5 πολίτες διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων που στηρίζουν την δημοτική αρχή).