Δύο δελτία τύπου, δύο διαφορετικά κακαρίσματα. Δύο διαφορετικά κοτέτσια.

Το ένα της κ. Ρούφα και το άλλο του κ. Κυρίτση. Το ένα του πετεινού που προαναγγέλλει την ανατολή και το άλλο της πούλας που κακαρίζει αλλού.

Η κ. Ρούφα προειδοποιεί, όπως προειδοποιούσε και τον κ. Κυρίτση αλλά αυτός κακάριζε αλλού.

Προειδοποιεί τον κ. Νικηταρά ότι δεν μπορεί μετά από έξη μήνες να μην έχει παρουσιάσει στον κόσμο που καταψήφισε τον Κυρίτση τι κοτέτσι παρέλαβε. Αν οι πούλες γεννούσαν μέσα στο κοτέτσι ή αν γεννούσαν αλλού. Αν πιάστηκε ο κλεφτοκοτάς στα πράσα,

Προειδοποιεί τον κ. Νικηταρά και του λέει να πει την αλήθεια στον κόσμο. Γιατί στο τέλος, αν δεν γίνει αυτό, θα ψάχνουμε τα αυγά και τα καλάθια.

Και ο κ. Κυρίτσης πραγματικά κακαρίζει αλλού. Τα αυγά δυστυχώς δεν τα βρήκανε οι νέοι που παρέλαβαν το κοτέτσι. Τα είχαν ρουφήξει μονορούφι στα δικαστήρια. Και τα κακαρίσματα του δελτίου τύπου του είναι κούφια γιατί του πετεινού του έκοψαν το λειρί.

Όσο για τον κ. Νικηταρά ας μην κακολογεί την κ. Ρούφα. Έχει δίκιο γιατί δεν βγήκε αμέσως να μας πει τι παρέλαβε., τι θέλει και ποιές είναι οι δυσκολίες. Το 70% που είναι μαζί του αυτό ζητά. Και όσο καθυστερεί οι πούλες θα κακαρίζουν πιο πολύ αλλού.