ΔΗΡΑΣ: Μήπως αρμενίζουν χωρίς πυξίδα;

Εδώ και τρεις μήνες σας φωνάζουμε ότι οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν τι βρήκατε και τι θα κάνετε. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ε λοιπόν σε αυτό το θέμα το δίκιο είναι με την κ. Ρούφα.. Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από την ομάδα τεκμηρίωσης πριν από δύο μήνες. Από σεβασμό προς την δημοτική αρχή που έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες δεν το δημοσιοποιήσαμε.  

“Από τότε που στήθηκε η Δημοτική τηλεόραση της Κω μέχρι σήμερα  έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και η τηλεόραση πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ο πρώτος σημαντικότερος σταθμός ήταν η δημιουργία του, που θεωρήθηκε πρωτοποριακή για όλη την Ελλάδα.

Ο δεύτερος σημαντικότερος σταθμός ήταν η κατάργηση των ενημερωτικών εκπομπών του ραδιοφώνου ως μια φυσιολογική εξέλιξη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε όλη την Ελλάδα.

Και ο τρίτος σταθμός αφορούσε την πρόθεση της απελθούσης δημοτικής αρχής να διακόψει την λειτουργία του με τα γνωστά ευτράπελα της προηγούμενης πενταετίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή σηκώνει το βάρος και τα λάθη των προηγούμενων. Πληρώνει τα πολλά χρέη που άφησαν πίσω τους και κυρίως προσπαθεί να επουλώσει τις βαθιές πληγές του τηλεοπτικού μέσου.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά για ένα μέσο που αναμφίβολα παίζει ή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Το πρώτο ερώτημα που μπαίνει και ζητά άμεση απάντηση είναι αν το μέσο είναι αναγκαίο και μάλιστα σε πιο βαθμό ώστε να δικαιολογεί την όποια κοστολόγηση.

Το δεύτερο ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι η αξιολόγηση της προηγούμενης πενταετίας και φυσικά η δημόσια αποτύπωση της ζημιάς που υπέστη ο δημοτικός κορβανάς.

Και το τρίτο ερώτημα αν απαντηθούν τα δύο πρώτα είναι αν υπάρχει κατεύθυνση σήμερα, προς τα που και με τι περιεχόμενο.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι την προηγούμενη πενταετία τα τεκταινόμενα στον ΔΗΡΑΣ έπαιξαν κομβικό ρόλο στην κρίση των πολιτών για την τότε δημοτική αρχή.

Όλοι μας επίσης ξέρουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης που εξαρτάται από την αντικειμενική ή όχι ενημέρωση.

Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιά είναι η κατάσταση και κυρίως ποια θα είναι η εξέλιξη του ΔΗΡΑΣ, το περιεχόμενο του και την ωφέλεια που θα αποκομίσουν ο Δήμος και οι πολίτες.

Πορεία χωρίς πυξίδα και όπου βγει ή με βάση αυτά που είχαμε στο παρελθόν δεν αρμόζουν σε νέους ανθρώπους που έχουν ιδέες και δημιουργικότητα. 

Οι καιροί ου μενετοί. Και ήδη έχουν περάσει έξη μήνες..,.”