70 στρέμματα: Ο ναυτικός όμιλος ανήκει στους νέους.

Ο κ. Χρυσουλάκης είναι ένας αγαπητός συμπατριώτης μας μηχανικός που προσπάθησε με την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόνο που εμείς καταλάβαμε ότι κάτι άσχημο συνέβαινε στην Δανημαρκία..

Ρωτήσαμε πέντε μηχανικούς συμπατριώτες μας αφού τους θέσαμε τα στοιχεία υπόψη και τους παρακαλέσαμε να μας εξηγήσουν τι γίνεται στην περιοχή της ΑΒΙΚΩ, τι λένε οι νόμοι και γιατί συνδέονται τα 70 στρέμματα με την ΑΒΙΚΩ σε ένα πακέτο, και τι μάθαμε.

Ότι τα 70 στρέμματα και όλη η ενιαία κτηματολογική μερίδα του δημοσίου μέχρι την Μεσαριά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1989 και με προεδρικό διάταγμα της 16/6/1989 βρίσκονται μέσα στην ζώνη 1, των ΖΟΕ,  της απόλυτης προστασίας των παραλιών όπου επιτρέπονται μόνο χρήσεις δημοσίων και δημοτικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουομένων, αιθουσών ψυχαγωγίας και αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας. ότι αυστηρά για αυτές τις χρήσεις επιτρέπεται η ανέγερση κτισμάτων με ποσοστό κάλυψης το 2% του ακινήτου με ύψος μέχρι 4 μέτρα.

Ότι παρά τα μνημονιακά μέτρα και τους νόμους του 2013 που παραχωρούσαν τα πάντα στους δανειστές θα ήταν αδιανόητο σε μια Κυβέρνηση, σήμερα,  να προχωρήσει στην αλλαγή των χρήσεων γης και των όρων δόμησης σε ένα παραλιακό κομμάτι γης ιδιαίτερης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής και που μια ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια θα προσέκρουε ευθέως στο ειδικό τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας της προστασίας του περιβάλλοντος όταν μάλιστα το παραλιακό αυτό κομμάτι ευρύτατης λαϊκής χρήσης δεν αφορά μέγιστο εθνικό οικονομικό συμφέρον ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του περιβόητου μνημονιακού νόμου του 2013 για τα ΕΣΧΑΔΑ. (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων)

Και το σπουδαιότερο που μας είπαν, είναι ότι η μόνη επιτυχής αξιοποίηση των 70 στρεμμάτων που ενδεχόμενα μπορεί να αποφέρει περισσότερα έσοδα στο δημόσιο ή να αποβεί κερδοφόρα για τον επενδυτή είναι η σύνδεση τους, για ενιαία εκμετάλλευση,  με το διπλανό ακίνητο της ΑΒΙΚΩ που ξεπουλήθηκε εν μιά νυκτί. Στο ένα η ξενοδοχειάρα και στο άλλο η αναψυχή και η διασκέδαση…

 Θεωρούμε ότι ένας Υπουργός και μια Κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν θα προχωρήσει στην αλλαγή των χρήσεων γης, αγνοώντας μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του 1989 που προέβλεψε και προστάτεψε το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον από την λαίλαπα της άκρατης οικοπεδοποίησης. Και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο μας όπως αποδείχθηκε από την προχθεσινή συνεδρίαση του. Οι πολίτες της Κω δικαιούνται έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής που απέμεινε.

Το δε στήσιμο του ξεπουλήματος της ΑΒΙΚΩ μας δίνει το δικαίωμα να προειδοποιήσουμε ότι κάθε κίνηση πώλησης των 70 στρεμμάτων συνδέεται με ένα μεγαλύτερο και σοβαρότερο σκάνδαλο το οποίο ο λαός μας δεν θα ανεχθεί.

Όσο για τον κ. Κυρίτση που γραπτά εντελώς ανερυθρίαστα λέει ότι η περιοχή δεν αξιοποιήθηκε και άρα καλώς το πήρε πίσω το ΤΑΥΠΕΔ και ότι δεν έβγαζε κέρδη, τον παραδίδομε στην χλεύη των συμπολιτών μας που καθημερινά πάνε στον ναυτικό όμιλο και που ο Δήμος ποτέ δεν διανοήθηκε από μια δημόσια κοινόχρηστη περιουσία να βγάλει κέρδη.