Παίρνει σύνταξη ένας ψυχρός εκτελεστής δεκάδων λαών του κόσμου.

Ένας μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα που βούτηξε με τον απέραντο κυνισμό του εκατομμύρια συμπατριώτες μας στη φτώχια και την απελπισία φεύγει και δεν ξαναγυρίζει πίσω.

Ο Δανός οικονομολόγος, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ. και εκπρόσωπος του στα δύο πρώτα μνημόνια της χώρας μας με τους διεθνείς δανειστές, συνταξιοδοτείται τον Ιούλιο.

Είναι ο Πολ Τόμσεν. Ο εμπνευστής της λιτότητας μέχρι θανάτου.

Σήμερα οι ετήσιες αποδοχές του, αφορολόγητες, είναι  309.000 δολάρια και η σύνταξη του θα πλησιάζει τα 18.000 δολάρια τον μήνα. Ο κύριος αυτός όπως και οι όμοιοι του ξέρει πάρα πολύ καλά ότι για να παίρνει τόσα αμύθητα λεφτά τον μήνα, θα πρέπει να στέλνει στην εξαθλίωση με 200, 400 και 800 ευρώ τον μήνα εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Το ΔΝΤ και οι συνάδελφοι του σταύρωσαν κυριολεκτικά τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Βασάνισαν μέχρι εξάντλησης τους φτωχούς αντί να σημαδέψουν τους πραγματικούς οικονομικούς δυνάστες των αδικημένων και βασανισμένων χωρών. 

Αυτός ο κύριος επέβαλε την λιτότητα στην Γιουγκοσλαβία και την βύθισε το 1990 σε ύφεση που ήταν η απαρχή των διενέξεων και του εμφυλίου. Όπου πήγαινε άφηνε πίσω του, φτώχια, εξαθλίωση, μετανάστευση και οικονομική εξάρτηση. Στη Σλοβενία, την Ρουμανία, την Β. Μακεδονία. Και στο τέλος για όλο τον πόνο που προκαλούσε έριχνε τις ευθύνες στην ολιγωρία των Κυβερνήσεων…

Και ήξερε γιατί μπορούσε να ρίχνει τις ευθύνες στις Κυβερνήσεις. Γιατί γνώριζε ποιοί τον κάλεσαν να τους σώσει και ότι είναι οι ίδιοι που με τις κομπίνες, τις μίζες και τις σπατάλες τους πτώχευσαν την χώρα τους και άρα το παραμύθι των ευθυνών περνούσε εύκολα.

Να φύγει και να μην γυρίσει πίσω.