ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Πριν από τις εκλογές και επί ένα σχεδόν χρόνο το Μακεδονικό και οι μακεδονομάχοι κυριάρχησαν στις ειδήσεις και στα πεζοδρόμια. Σήμερα, έξη μήνες μετά, σχεδόν όλοι το έχουν ξεχάσει και οι μακεδονομάχοι μετατράπηκαν σε καλά αρνάκια!

Τώρα εδώ και έξη μήνες αυτό που κυριαρχεί είναι το σύνθημα “Νόμος και Τάξη” Περνά σαν νεράκι! Άλλωστε ποιός δεν θέλει την ησυχία του, την γαλήνη, την ασφάλεια. Είναι ωραία η τάξη και η ασφάλεια….

Εμείς θα πούμε την άποψη μας γιατί πιστεύουμε ότι στο σύνθημα αυτό υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά που μάλιστα πίσω κρύβονται οι απατεώνες και οι ισχυροί της γης.

Κύριοι, πτωχεύσατε. Τι λέει ο νόμος; Να πληρώσετε. Αυτό είπαν οι Γερμανοί και εμείς βγήκαμε στους δρόμους και τους φτύσαμε! Τους είπαμε τοκογλύφους. Κάψαμε και ρημάξαμε. Όμως ο νόμος και η τάξη λέει άλλα. Λέει ότι φταίξαμε και πρέπει να πληρώσουμε

Κάποιοι μας πτώχευσαν. Τους ξέρουμε όλοι. Είναι οι γνωστοί νταβατζήδες που είπε κάποτε ένας πρωθυπουργός. Είναι οι τραπεζίτες με τα δάνεια αέρα και οι μεγαλοβιομήχανοι με τα εργοστάσια σκελετούς. Οι πολιτικοί του παρελθόντος. Εδώ άλλα λέει ο νόμος και άλλα λέει η τάξη. Ο νόμος λέει να καταδικαστούν οι απατεώνες και η τάξη λέει να μην βγούμε στους δρόμους να τα κάνουμε ρημαδιό για την μεγάλη ληστεία.

Έλα όμως που ο νόμος πάει δίπλα, δίπλα με την τάξη. Έλα όμως που συνήθως αυτοί που έχουν στα χέρια τους νόμους έχουν και την τάξη. Και αυτοί που λένε ΤΑΞΗ πολλές φορές δεν εννοούν την ασφάλεια για την προστασία της περιουσίας των πολιτών, των μαγαζιών, των πλακών στα πεζοδρόμια ΑΛΛΑ την νόμιμη προστασία των απατεώνων.

Γιατί, μην μου πείτε ότι θα κάτσετε με σταυρωμένα χέρια αν σας πάρουν από το στόμα την μπουκιά του παιδιού σας. Μην μου πείτε ότι δεν θα τα κάψετε αν σας στερήσουν την ελευθερία. Μην μου πείτε ότι δεν θα τα σπάσετε αν σας στερήσουν το μεροκάματο και τους κόπους μιας ζωής.

Νόμος και τάξη λοιπόν. Που ξεκινά από αυτό που θέλουμε όλοι, την ηρεμία και την ασφάλεια και γι’ αυτό στα αφτιά μας ακούγονται ωραία τα λόγια του κ. Μητσοτάκη. Και που τελικά ή άλλα κρύβονται πίσω από τα μεγάλα λόγια όπως με το μακεδονικό ή σιγά. σιγά, σταδιακά, θα ποτισθεί και θα προσαρμοστεί ο εαυτός μας με την άλλη τάξη για την προστασία των νόμων των ισχυρών, των πλουσίων, των κερδοσκόπων, των φασιστών, των δικτατόρων, των τραπεζιτών και πάει λέγοντας.