Νέα Δημοκρατία! “Έξις δευτέρα φύσις”

Δεν θα γράφαμε την είδηση εάν δεν την είχαμε πατήσει μία φορά. Και είναι γνωστό ότι όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι!

Και δυστυχώς δεν μας έκαψε ο χυλός αλλά η πτώχευση και η εξαθλίωση που μας προξένησαν οι κυβερνώντες το 2010!

Διαβάσαμε λοιπόν προχθές την επιστολή προειδοποίηση του εν αποστρατεία. αντιστράτηγου της Πυροσβεστικής κ. Αδριανού Γκουρμπάτση ο οποίος με λίγα λόγια καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία ότι με ένα νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία στην ουσία φτιάχνουν κομματικό στρατό με “αρεστούς”

Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά η Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται να διαθέτει πιστώσεις για δαπάνες απορρήτων αναγκών!

Στην επιστολή του ο στρατηγός αναφέρει τα εξής καταπληκτικά:

«Με το ως άνω νομοσχέδιο επιχειρείται η ίδρυση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, όχι όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να ξεπεραστούν οι υφιστάμενες στο ισχύον σήμερα νομικό πλαίσιο χρόνιες αγκυλώσεις και αδυναμίες, αλλά για να ικανοποιηθούν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις αρμοδίων οργάνων και η δημιουργία ενός ΄΄κομματικού στρατού΄΄ με το διορισμό αρεστών και όχι αρίστων οργάνων», αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι:

«Δεν οικοδομείται προφανώς ο ως άνω μηχανισμός για να προστατεύει αποτελεσματικά το κοινωνικό σύνολο από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα ή απειλές, αφού αυτός εκ προοιμίου εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά κρίσεις και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, λόγω της πολυδαίδαλης δομής του και των πολλών (μονοπρόσωπων και πολυμελών) οργάνων που προβλέπονται να λειτουργήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, με αλληλεπικαλυπτόμενες και αλληλοσυγκρουόμενες αρμοδιότητες, αποστολή και καθήκοντα, αλλά για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, όπως λ.χ να βολευτούν ημέτεροι και προφανώς αρεστοί».

Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε είναι βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί ο Αριστοτέλης που είπε ότι “η συνήθεια είναι δεύτερη φύση του ανθρώπου” και ο Μέναδρος που είπε ότι “Δεν πρέπει να περιφρονούμε σε καμιά περίπτωση τις καθιερωμένες συνήθειες”.

Το αλλάξαμε το ζήσαμε. Μια νέα πτώχευση θα την ανεχθούμε;;