Δήμος Κω κάτι δεν πάει καλά: Σκέψεις που μας προβληματίζουν.

Δεν έχουν περάσει καλά, καλά, ούτε 5 μήνες από την τετραετή θητεία της νέας δημοτικής αρχής και τα σημάδια του κινδύνου έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Και δεν λέμε για σημάδια φθοράς, αφού υπάρχει όρεξη για δουλειά, αλλά για θέματα που σχετίζονται με την ηθική και την διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Και δυστυχώς αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρότερα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται, αφού γύρω από την ηθική και το χρήμα στηρίχθηκε και πολύ σωστά, το προεκλογικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής. Οι πολίτες καταψήφισαν τον κ. Κυρίτση για τα θέματα της ηθικής.

Το να γνωρίζεις ότι για να γίνει το παρκινγκ θα πρέπει να δώσεις ένα κάρο λεφτά, εκατομμύρια, σε ένα χωράφι που δεν αξίζει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ και να χαίρεσαι ότι θα φτιάξεις το παρκινγκ χωρίς να σκέφτεσαι τα λεφτά του κοσμάκη που θα δώσεις, είναι τουλάχιστον απερισκεψία για να μην πούμε τίποτε βαρύτερο.

Κύριε Δήμαρχε, εάν σήμερα πεις ότι δεν πρόκειται να το αγοράσεις όσο εσύ είσαι δήμαρχος, πρώτον θα είσαι δήμαρχος για πάρα πολλά χρόνια και δεύτερον οι ιδιοκτήτες θα σου το δώσουν τζάμπα γιατί ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώνουν σύμφωνα με την υπέρογκη αξία που δήλωσαν θα τους γονατίσει.

Κύριε Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους το παιχνίδι που στήθηκε στο παρκινγκ και εσύ, μας είναι αδιανόητο, να παίζεις το παιχνίδι τους. Δεν το πιστεύουμε. Αντίθετα θα έπρεπε ήδη να τους είχες καταγγείλει.

Εμείς εδώ είμαστε μαζί σου, αλλά είμαστε και για να σου κτυπάμε τα καμπανάκια στα θέματα του χρήματος και της ηθικής. Και υπάρχουν και πολλά άλλα παρόμοια που θα σου πούμε σύντομα και τα γνωρίζουν όλοι οι σύμβουλοι σου, που πρέπει να μιλήσουν, που δεν μπορεί να μπαίνουν σε τακτικές για παραταξιακά οφέλη.