Περιφερειακό Συμβούλιο: Στην Κω δεν ζουν βλάκες.

Ο κ. Περφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν την εντύπωση ότι οι πολίτες της Κω είναι δεύτερης κατηγορίας. ότι είναι όχλος που μπορούν να τον κάνουν ότι θέλουν.

Η προηγούμενη πενταετία πέρασα με κάτι δωράκια σε ασφαλτικά και σε φώτα και με έναν δήμαρχο που νόμιζε ότι ήταν μόνο αυτός και κανένας άλλος. Δυστυχώς για αυτούς αυτά έχουν περάσει και δεν πρόκειται να ξανασυμβούν.

Αυτή την τετραετία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Απαιτούμε ενημέρωση. Απαιτούμε συλλογικότητα. Απαιτούμε συμμετοχή.

Στην Επαρχία της Κω έχουν εκλεγεί έξη Επαρχιακοί, περιφερειακοί σύμβουλοι. Απαιτούμε να αναπτύξουν συλλογικότητα. Απαιτούμε να συνεδριάζουν στο Επαρχείο και τα πάντα να περνούν μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Το διαίρει και βασίλευε κύριε Περιφερειάρχη στην Κω δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Αλλά μην νομίζουν και η Επαρχιακοί Σύμβουλοι ότι θα τους αφήσουμε να παίζουν ο καθένας για τον εαυτούλη του.

Οι πολίτες της Κω απαιτούν ενημέρωση. Ποιά είναι τα προγράμματα της Περιφέρειας. Ποια πάνε στη Δωδεκάνησο. Πόσα χρήματα αναλογούν στην Κω και την Νίσυρο. Ποιά είναι η κατεύθυνση της ανάπτυξης. Πόσα δίνει το κράτος και πόσα η Ε.Ε. Ποιοί είναι οι διεκδικητικοί στόχοι. Το σκοτάδι που υπήρχε την προηγούμενη πενταετία δεν θα συνεχιστεί.

Οι φορείς της Κω, επαγγελματικοί, επιστημονικοί, πολιτιστικοί απαιτούν συμμετοχή στα προγράμματα και στις κατανομές των πόρων. Η εποχή του ενός ανδρός αρχή έχει πλέον τελειώσει κ. Περιφερειάρχη. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και συναλλαγές στο στυλ του κήπου πρέπει να τελειώσουν. Θα κρίνουμε τον Δήμο όχι στην αποδοχή κάποιων προτάσεων της περιφέρειας αλλά στην διαμόρφωση των προτάσεων και στην διεκδίκηση τους.

Και κάτι προς τον κ. Έπαρχο. Θα είμαστε δίπλα σου αν όλα αυτά που λέμε τα ενστερνιστείς. Άλλωστε δεν είσαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε για πάντα, για να λες το γιες μεν.