Θα μας πάρουν λένε το λιμάνι μας;.. Όχι δεν θα τους αφήσουμε!!

Αγαπητοί φίλοι διάβασα στην στήλη σας ότι το λιμάνι μας θα το πάρει το Υπουργείο Ναυτιλίας και πραγματικά δεν το πίστευα.

Θυμάμαι τον Καίσαρλη που έλεγε ότι το λιμάνι μας είναι η κεντρική πλατεία της πόλης μας και η είσοδος του νησιού μας και ήμουνα και εγώ μαζί του. Θυμάμαι που έλεγε ότι είναι αδιανόητο ο δρόμος και το πεζοδρόμιο του λιμανιού να είναι στον Δήμο και το κρηπίδωμα τα το έχουν οι Ροδίτες!

Διάβασα το βιβλίο του Καίσαρλη και έμαθα ότι από το 1985 ο αείμνηστος Γεννηματάς έβγαλε νόμο που τα λιμάνια πήγαιναν στους Δήμους και ότι για να πάρουμε το λιμάνι μας έπρεπε να γίνει υπουργός ο ίδιος ο Καίσαρλης.

Και τώρα μετά από σαράντα χρόνια σχεδόν έρχεται μια άλλη Κυβέρνηση και σου λέει, κύριοι φέρτε το πίσω!!

Και καλά να το δώσουμε αν είναι παθητικό, αλλά όταν στο δικό μας λιμάνι πληρώνουν οι δικοί μας πλοιοκτήτες έξτρα τέλη. Όταν το δικό μας λιμάνι ενισχύει με χρήματα και έργα τα λιμάνια της Αστυπάλαιας και της Νισύρου γιατί να μας το πάρουν.

Και καλά να το πάρουνε για επενδύσεις και μπίζνες, Αλλά όταν το λιμάνι μας έχει 3,5 εκατομμύρια ευρώ ταμείο που άφησε ο Φάκκος φεύγοντας γιατί να μην κάνει τις επενδύσεις ο Δήμος και γιατί να μην πάρει και τις επιδοτήσεις αντί να τις πάρουνε οι γνωστοί επενδυτές…   .    

Ελπίζω να αντιδράσει ο δήμαρχος μας και εγώ θα είμαι δίπλα του.