Ο Ξέρξης μαστίγωσε την θάλασσα και την έδεσε με αλυσίδες! Εμείς μετά από 2.500 χρόνια την περικυκλώνουμε!!

Όταν ο βασιλιάς των Περσών Ξέρξης διέσχιζε τον Ελλήσποντο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του εναντίον των Ελλήνων, τα νερά ανέβηκαν και κατέστρεψαν τις γέφυρες που οι μηχανικοί του έχτιζαν επί μέρες. Τότε ο Ξέρξης διέταξε να πετάξουν στη θάλασσα αλυσίδες για να τη δέσουν, να τη μαστιγώσουν και να τη σημαδέψουν με καυτό σίδερο επειδή δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Την ώρα που οι άντρες του εκτελούσαν την τιμωρία, έπρεπε να λένε: “Αλμυρό και πικρό ρεύμα εσύ, ο αφέντης σου σου επιβάλλει αυτή την τιμωρία επειδή τον έβλαψες, εκείνον που ποτέ δεν έβλαψε εσένα”.

Ο μεγάλος ιστορικός Ηρόδοτος αποκάλεσε την όλη επίδειξη “αλαζονική”, χαρακτηρισμός που είναι μάλλον υποτονικός σε σχέση με την πραγματικότητα.

Αλήθεια σε τι διαφέρει άραγε αυτή η απόφαση των φραγμάτων που εμπνεύστηκαν “οι άριστοι” της Κυβέρνησης; Και καλά πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Ο Ξέρξης δικαιολογείται αφού δεν είχε ξαναδεί θάλασσα. Αλλά αυτοί; 

Δυστυχώς έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι… Δεν υπάρχει έγκυρη εφημερίδα σε όλο τον κόσμο που να μην μας περιγελά.. “Ντροπή”, “Μια τρύπα στο νερό” “ανεφάρμοστη”, “σχέδια επί χάρτου”, “Επικίνδυνοι” και δεκάδες άλλα κοσμητικά επίθετα.

Και μετά την διεθνή κατακραυγή, εκεί αυτοί. Συνεχίζουν να δένουν την θάλασσα με αλυσίδες, ενώ ο Ξέρξης κατάλαβε το λάθος του και την εξευμένισε με πλούσια δώρα….

Φίλοι μας, κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είδαμε τίποτε ακόμα….