Το νέο Νοσοκομείο Κω: Το τυρί και η φάκα…

Στην ομάδα μας της υγείας προβληματιστήκαμε. Εμείς είπαμε  οφείλουμε να δούμε την περίπτωση του νέου Νοσοκομείου και την επίσπευση του θέματος για την χωροθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κω από μια άλλη οπτική γωνία.

Στο παρελθόν ξέραμε ότι είχε παραχωρηθεί μια έκταση στον Λινοπότι για να γίνει το νέο Νοσοκομείο. Το έλεγαν οι διάφοροι πολιτικοί, μέχρι που ο κ. Κρεμαστινός μια ημέρα μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου! Μάλλον ο άνθρωπος είπε την αλήθεια και εμείς τον κατηγορήσαμε.

Αυτό που ξέρουμε για την καινούργια πρόταση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό του, της Υγείας, έστειλε κάποια χρήματα για να γίνει μια μελέτη χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου. Η μελέτη έγινε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε για να του πούμε να συνεχίσει.

Τώρα στην Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία. Κανένας δεν την ρώτησε αν σκέπτεται να φτιάξει νέο Νοσοκομείο στην Κω. Κανένας δεν ρώτησε τον Υπουργό Υγείας αν το έβαλε στο πρόγραμμα των υποδομών υγείας . Και πάνω απ’ όλα κανένας δεν ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών αν θα το χρηματοδοτήσει.

Νομίζουμε ότι το να πουλάμε κλίνες στον λαό μας χωρίς να έχουμε την γνώμη του ξενοδόχου είναι μια απατηλή πράξη.  Την πάθαμε την πρώτη φορά ας μην την πατήσουμε και δεύτερη.

Η Κυβέρνηση είναι εδώ. Οι Υπουργοί της είναι εδώ. Ας πάμε να τους ρωτήσουμε πριν ξεκινήσουμε το θέατρο. Ας πάμε να τους δεσμεύσουμε για να ξέρουμε τι να κάνουμε στις προσεχείς εκλογές. Γιατί ωραίες είναι οι αόριστες υποσχέσεις και μάλιστα από Βουλευτές, αλλά το ταμείο το κρατούν άλλοι. Και τα αιτήματα είναι πολλά όπως το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας….

Όσο για την χωροθέτηση, ας μην βιαζόμαστε, ας μην τρέξουμε στο τυρί γιατί θα πιαστούμε στην φάκα.