Ενεργοί Πολίτες Κω: Πλήρης άγνοια ή θέσεις;

Διαβάσαμε μια ανακοίνωση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών που μας εξέπληξε. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Κω γιατί καλοπερνάνε!! Και φυσικά κάποιος συμπεραίνει ότι για να μην έρχονται θα πρέπει να τους αφήνουμε πεινασμένους, χωρίς περίθαλψη, χωρίς στέγη, χωρίς δικαστική συνδρομή!!

Διαβάστε το κείμενο και θαυμάστε!

“Το πρόβλημα είναι: ότι δήθεν μέτρα και να πάρουν (και 100.000 κόσμο να έχει για έλεγχο στα σύνορα) όταν ο άλλος ξέρει ότι θα έχει διαμονή (πολυτελέστατη) φαγητό (πλουσιοπάροχο) λεφτά (μεγαλύτερο από επίδομα ανεργίας και μεγαλύτερο από μισθό ημιαπασχόλησης) δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με προτεραιότητα (έναντι των γηγενών Ελλήνων) και γνωρίζοντας ότι καλύπτονται και προστατεύονται αν διαπράξουν αξιόποινη ή εγκληματική πράξη δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται”.

Κάπως έτσι σκέφτεται και η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μαζικής έλευσης μεταναστών και προσφύγων στην χώρα.

Ισχυρή φύλαξη των συνόρων. Κλειστά κέντρα. Ταχεία επαναπροώθηση! Σκληρή συμπεριφορά!! Να φοβηθούν και να μην έρθουν!!

Και οι δύο αγνοούν κάποια πράγματα παγκοίνως γνωστά.

Οι μεν συμπατριώτες μας μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει πρόσφυγας και μετανάστης. Τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι για να έρθουν στην Κω. Πόσοι στον δρόμο και στη θάλασσα είδαν δίπλα τους, νεκρούς και πνιγμένους τα παιδιά, τα αδέλφια και τους γονείς τους. Μάλλον δεν ξέρουν ότι άντεξαν για δεκάδες εκατοντάδες ημέρες και χρόνια στα βομβαρδισμένα χαλάσματα! Δεν ξέρουν ότι για αυτούς άλλος είναι ο προορισμός και η Κως είναι ακόμα μια θάλασσα, ένα βουνό, μια έρημος.

Αλλά και οι Κυβερνήτες μας αγνοούν μάλλον ότι την στρόφιγγα των μεταναστευτικών και των προσφυγικών ροών, μπρος, πίσω,   την κρατά ο Ερντογάν και οι μυστικές του υπηρεσίες. 100 μας στέλνεις; 200 σου στέλλουμε.. και από τέτοιους έχουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια. Και στα παράλια 1 εκατομμύριο που περιμένουν το σύνθημα. Αλλού πρέπει να ψάξουν…