Η κ. Πόπη Κιαπόκα: Μάλλον δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο αείμνηστος Κώστας Κιαπόκας.

Η  φίλη κυρία Κιαπόκα είναι κόρη του αείμνηστου Κοινοτάρχη Κώστα Κιαπόκα που διετέλεσε για πέντε ολόκληρες τετραετίες Κοινοτάρχης της Κοινότητας Ασφενδιού. Είναι αυτός που αναμόρφωσε τον οικισμό Ζηπαρίου  αλλά κυρίως είναι αυτός που με ανιδιοτέλεια αγκάλιασε τους συμπατριώτες του και στάθηκε δίπλα σε όλους τους κατατρεγμένους, σε βάρος της ζωής του και της ζωής της οικογένειας του.

Η καθαρότητα της σκέψης του και το πράξεων του είναι παροιμιώδης και η εντιμότητα του γνωστή στους πάντες και αδιαμφισβήτητη.

Η κυρία λοιπόν Κιαπόκα μέλος της παράταξης του κ. Κυρίτση κάλεσε τους σημερινούς ηγέτες της Δημαρχίας Κω να αφήσουν την μικροψυχία στην άκρη και το σπουδαιότερο να αναγνωρίσουν το “μεγάλο” έργο της στέγασης του Λυκείου Ζηπαρίου!

Ξέχασε η κ. Κιαπόκα ότι αυτό το ενοικιασμένο κτήριο προτάθηκε από τον αρχηγό της κ. Κυρίτση να γίνει Χοτσπότ.

Ξέχασε επίσης η κ. Κιαπόκα ότι μετέπειτα και επειδή δεν έγινε δεκτή η πρόταση του για Χοτσποτ, επιδίωξε και κατόρθωσε να ενοικιαστεί το ακατάλληλο στις υποδομές και στην τοποθεσία κτίριο και να μετατραπεί σε σχολείο!

Και το σπουδαιότερο ξέχασε ότι ο πατέρας της πάντα έδινε λύσεις μόνιμες και αγωνίζονταν για το συμφέρον του τόπου του και όχι τρίτων. Δημιουργούσε και δεν διαχειρίζονταν τις εύκολες λύσεις!

Να ενοικιάσουμε λοιπόν ένα εστιατόριο, να πληρώσουμε για να το κάνουμε σχολείο και να πληρώνουμε ενοίκια! Είναι το μόνο ιδιωτικό ενοικιασμένο σχολείο στην Κω όταν τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κατασκευαστεί πάνω από σαράντα δημόσια σχολεία!

Δύσκολο είναι να βρεθεί ένα ακίνητο δίπλα στον οικισμό. Δύσκολο να απαλλοτριωθεί. Δύσκολο να κατασκευάσουμε με σωστές προδιαγραφές και δίπλα στα παιδιά μας ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο!

Αυτά είναι για τους μεγάλους άνδρες. Είναι για τους ηγέτες όπως ο αείμνηστος πρόεδρος μας Κώστας Κιαπόκας.