ΕΛΕΟΣ: Η απλή αναλογική ευθύνεται για τον Ναζισμό και τον εμφύλιο!!!

Ο κ. Γεραπετρίτης είναι Υπουργός της Κυβέρνησης της ΝΔ και καθηγητής Πανεπιστημίου. Αυτός λοιπόν ο κύριος καθηγητής, που διδάσκει τους νέους και μας κυβερνά, είπε επακριβώς αυτά που σας παραθέτουμε στην συνεδρίαση της Βουλής για τον νέο εκλογικό νόμο.

Εμείς θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο:

Αυτοί είναι οι άνθρωποι. Αυτά πιστεύουν. Δεν τολμούν να πουν την αλήθεια. Ότι δηλαδή αυτοί που ευθύνονται είναι η ίδια συντηρητική παράταξη που για δεκάδες χρόνια μονοπώλησε την εξουσία για τα μικροκομματικά της συμφέροντα και δεν διαμόρφωσε συνθήκες διαλόγου και συνεννόησης για το καλό της πατρίδας αξιοποιώντας όλες της παραγωγικές, κοινωνικές, επιστημονικές και πολιτικές δυνάμεις. Οι μονοκομματικές παρατάξεις μας χρεοκόπησαν. Αυτοί πολέμησαν με λύσσα την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ..

Εμείς εδώ θα το λέμε. Είναι μεγάλο και πρωτοπόρο βήμα η συνεργασία των τοπικών δυνάμεων μας στον Δήμο που πρέπει να διαφυλάξουμε πάση ατομική και προσωπική θυσία. 

Διαβάστε και θαυμάστε την πολιτική ανάλυση του κ. Υπουργού:

«Είχαμε απλή αναλογική πέντε φορές πριν τη μεταπολίτευση. Οι εκλογές με την απλή αναλογική οδήγησαν την Ελλάδα σε παντελή αδυναμία, σε εμφυλίους πολέμους, σε μετεμφυλιακό κλίμα, σε πόλεμο».

«Την απλή αναλογική, για πρώτη φορά, την εισάγει το σύνταγμα της Βαϊμάρης, το 1919, και εξ αυτού οδηγηθήκαμε στις εκλογές στη Γερμανία το 1933, όπου με περιορισμένο ποσοστό και εξαιτίας της αδυναμίας να συγκροτηθεί ισχυρός κυβερνητικός πόλος, αναλαμβάνει την εντολή νομότυπα ο Χίτλερ, για να οδηγήσει εκεί που οδήγησε. Η απλή αναλογική οδηγεί να υπάρχει κατάσταση πάγιων συνασπισμών που ουσιαστικά μηδενίζουν τον πολιτικό αντίλογο”.