Εμείς θα τα λέμε: Στον Δήμο Κω απαιτείται λίγη προσοχή παραπάνω

Διαβάσαμε στις ειδήσεις την πολύ σωστή πρόταση για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων που ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί. Αυτό που ξεκίνησαν με την χρήση των ποδηλάτων οι Ιταλοί και συνεχίστηκε από όλες τις δημοτικές αρχές είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει όλους τους πολίτες και κυρίως τους φιλοξενούμενους μας.

Διαβάσαμε όμως επίσης τις δηλώσεις των αντιδημάρχων του Δήμου της Κω κκ Βλάχου και Κασιώτη αλλά και πρόσφατα του ίδιου του Δήμαρχου ότι θα κατασκευαστεί και ποδηλατοδρόμιο στο δημοτικό στάδιο Φιλίνος!  Μάλιστα το είδαμε και στο πρόγραμμα των έργων του 2020!

Και αναρωτηθήκαμε εάν άνοιξαν έστω και το Google για να μάθουν τι γίνεται με τα ποδηλατοδρόμια στην Ελλάδα και τι χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα ποδηλατοδρόμιο, πόσο θα στοιχίσει, τι χρειάζεται για να συντηρηθεί και πόσους θα εξυπηρετεί.

Στον Δήμο Τρικάλων το ανοικτό ποδηλατοδρόμιο στοίχισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα σαπίζει. Στο δε ποδηλατοδρόμιο των Χανίων δόθηκαν  πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ και το έργο εγκαταλελειμμένο λεηλατήθηκε. Δεν θα μιλήσουμε για το ποδηλατοδρόμιο των Ιταλών στην Ρόδο!

Εμείς ανοίξαμε τον υπολογιστή και μάθαμε σε δέκα λεπτά ότι ένα ανοικτό ποδηλατοδρόμιο χρειάζεται τουλάχιστον 20 έως 40 στρέμματα και στοιχίζει από 2,5 έως 4 εκατομμύρια ευρώ!! Και το σπουδαιότερο έχει τεράστιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης για ελάχιστους αθλητές που στην Ελλάδα δεν είναι πάνω από 100!!


Η Δημοτική μας Αρχή βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Αναγνωρίζουμε την διάθεση για δουλειά και το πνεύμα δημιουργίας. Δεν τους καταδικάζουμε. Τους λέμε να προσέχουν γιατί οι αντίπαλοι καραδοκούν.