Στην παιδεία και στην στέγη δεν φταίμε εμείς… Φταίει ο Χατζηπετρής!!

Το είδαμε και το ζήσαμε την περίοδο της κρίσης και της πτώχευσης όταν πέρασαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα κατά των εργαζομένων. Τότε που για όλα έφταιγε η Τρόϊκα και οι δανειστές. Τότε που οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι το είπαν οι δανειστές και ψήφιζαν ότι τους έλεγαν οι μεγαλοβιομήχανοι.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα δυστυχώς σε δύο θέματα που η Κυβέρνηση περνά νομοθετικές διατάξεις αντιλαϊκές, λέγοντας ότι το επιβάλουν οι δανειστές μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση!!

Στην εκπαίδευση οδηγεί τους νέους ανθρώπους στα ιδιωτικά κολλέγια αφού αφενός κλείνει 16 νέες σχολές και επαναφέρει την βάση του 10 για τους εισακτέους στα πανεπιστήμια, αλλά και γιατί ψηφίζει νόμο με τον οποίο εξισώνει των τίτλο των ιδιωτικών κολλεγίων με τον τίτλο των πανεπιστημίων στην πρόσληψη καθηγητών και δασκάλων λέγοντας ότι το επιβάλουν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής επιτροπής αποκρύπτοντας ότι αυτές οι οδηγίες αφορούν συγκεκριμένα επαγγέλματα υγείας και όχι την εκπαίδευση!

Στην πρώτη κατοικία η Κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα ότι η προστασία της τελειώνει στις 15 Απριλίου και δεν επιδέχεται καμιά παράταση των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό το επιβάλουν οι δανειστές μας. Τους λέει ωμά ότι φταίτε εσείς  που δεν μπορείτε να πληρώσετε το δάνειο σας. Δεν θα υπάρχει καμία πρόνοια για όσους δανειολήπτες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους!!

Και τις δύο αυτές σοβαρές περιπτώσεις τις γνωρίζαμε ως θέσεις της ΝΔ εδώ και τριάντα χρόνια! Ξέρουμε για τα κολλέγια τι έλεγαν. Ξέραμε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ξέραμε τι θέλουν για τα παιδιά των φτωχών και των μικρομεσαίων. Ξέρουμε τι λένε για την πρώτη κατοικία. Ξέρουμε τι θέλουν για τις Τράπεζες και τους τραπεζίτες…

Και όμως σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, στην εκπαίδευση και στην κατοικία, τα ρίχνουν στους δανειστές και στην Ε.Ε. Ντρέπονται να πουν την αλήθεια. Ντρέπονται να μιλήσουν για τα πιστεύω τους. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί όταν κρύβεις από τον λαό αυτά που πραγματικά πιστεύεις τότε είναι βέβαιο ότι τον οδηγείς σε λάθος δρόμο..