Μεταναστευτικά ρεύματα; Κλιματική αλλαγή; Ή πλούσιοι και φτωχοί;

Σχεδόν όλοι και κυρίως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος τα προσεχή χρόνια είναι τα μεταναστευτικά ρεύματα που συνεχώς διογκούνται εξ αιτίας των πολέμων και τις πείνας, και η κλιματική αλλαγή που ερημοποιεί τεράστιες κατοικημένες εκτάσεις.

Κανένας ή λίγοι είναι αυτοί που σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κάποια στιγμή θα εκραγεί είναι οι τεράστιες ανισότητες μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών!

Η παγκόσμια οργάνωση Oxfam, σε μια πρόσφατη έρευνα της, μας λέει ότι 2.153 δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου έχουν περισσότερα χρήματα από ότι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!! Δηλαδή από τα 4,6 δισεκατομμύρια πολιτών!!

Ότι 22 δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερα χρήματα από ότι έχουν όλες οι γυναίκες της Αφρικής!

Επίσης μας λέει ότι το 1% των ανθρώπων του κόσμου που είναι πλούσιοι και δισεκατομμυριούχοι έχουν στα χέρια τους τα διπλάσια χρήματα από όσα έχουν 6,9 δισεκατομμύρια πολίτες!

Εμείς από την ιστορία γνωρίζουμε ότι οι επεκτατικοί πόλεμοι έγιναν για την συγκέντρωση μεγαλύτερου πλούτου. Γνωρίζουμε επίσης ότι άλλοι πόλεμοι έγιναν από πατριωτισμό αλλά και από θρησκευτικό φανατισμό.

Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στην ιστορία οι πεινασμένοι και οι καταπιεσμένοι, που δεν έχουν κάτι για να χάσουν, κάποια στιγμή ξεσηκώνονται και συντρίβουν Τσάρους και Αυτοκράτορες Λουδοβίκους και Αντουανέτες.

Αυτοί την εκδοχή δυστυχώς οι περισσότεροι την ξεχνάνε και αντί να μοιράζουν τα πλούτοι του πλανήτη δίκαια διευρύνουν το χάσμα των πλούσιων με τους φτωχούς.

Αυτή η στιγμή, που αργά ή γρήγορα θα έλθει, στην ουσία θα είναι ένας τρομερός Αρμαγεδώνας!