ΔΗΜΟΣ ΚΩ: Παλιοκατάσταση όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος της Κω κ. Νικηταράς δεν είναι ένας πρωτάρης πολιτικός της αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε επιτυχημένος αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού, αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του πρώτου ενιαίου δήμου της Κω και ο δεύτερος δήμαρχος του ενιαίου δήμου για τέσσερις μήνες. Είναι έμπειρος μηχανικός και ένας άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στην πιάτσα και στο καμίνι της ζωής. ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ.

Επίσης ο Δήμαρχος δίπλα του έχει ένα πλούσιο σε ικανότητες και όρεξη για δουλειά ανθρώπινο δυναμικό. Συμπολίτες μας τους οποίους μπορεί να εμπιστευθεί και να τους κατανείμει ευθύνες. Έχει επίσης στην διάθεση του και δεκάδες πολίτες που είναι έτοιμοι να συμβάλουν με τις γνώσεις τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Ο Δήμαρχος μας λοιπόν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά τον τεράστιο όγκο των ευθυνών τους. Όχι για τα νέα έργα. Όχι για τις νέες αναπτυξιακές δράσεις. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! Για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ!!

Δεκάδες κτήρια που για να συντηρηθούν θέλουν, ελαιοχρωματιστή, ηλεκτρολόγο, ξυλουργό, Τζαμά, υδραυλικό!

Εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμοι που θέλουν ασφαλτικά και εργάτη!

Εκατοντάδες χιλιόμετρα πεζοδρομίων που θέλουν καλουπατζή, πλακά,!

Εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού φωτισμού που θέλουν ηλεκτρολόγο, εναερίτη, εργάτη!

Δεκάδες παιδικές χαρές και στάδια που θέλουν σιδερά, καλουπατζή, εργάτη!

Δεκάδες χιλιόμετρα αποχετεύσεις ομβρίων που θέλουν καθάρισμα, ξεβούλωμα, αντικαταστάσεις!

Δεκάδες χιλιόμετρα ποτάμια, χείμαρρους, χαντάκια που θέλουν καθάρισμα!

Χιλιάδες κάδους απορριμμάτων που θέλουν συντήρηση και καθάρισμα!

Δεκάδες αυτοκινούμενα και μη μέσα που θέλουν συνεργείο, μηχανικό, ηλεκτρολόγο,

Εκατοντάδες χιλιόμετρα δενδροστοιχίες και πάρκα που θέλουν κηπουρό, εργάτη!

Ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά και πολλά άλλα που ξεχάσαμε δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα μέσα που παρέλαβαν, ούτε με τις λειψές υπηρεσίες που άφησαν οι προηγούμενοι. Ήδη σε ολόκληρο τον Δήμο δεν υπάρχει ένας καλουπατζής και για τον φωτισμό έχουν μείνει δύο ηλεκτρολόγοι! Τα μισά αυτοκίνητα είναι παροπλισμένα και τα άλλα παραπαίουν!

Ξέρουν επίσης ότι η λύση των ιδιωτών στις συντηρήσεις με τις λειψές τεχνικές υπηρεσίες και τις χρονοβόρες διαδικασίες το μόνο που θα καταφέρουν είναι η σπατάλη και η διαφθορά! Άλλωστε για την αποτροπή αυτών των φαινομένων εξετέθησαν στα κοινά!

Αλλά και μάγοι δεν υπάρχουν. Αυτό που παρέλαβε ο κ. Νικηταράς όταν ως αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του πρώτου ενιαίου δήμου  επιχείρησε να συνενώσει τους τρεις δήμους με τεράστια προβλήματα σήμερα με την πλήρη αδιαφορία των προηγούμενων είναι χειρότερα.

Και άρα οι πολίτες για να βοηθήσουν θα πρέπει να μάθουν για την παλιοκατάσταση του πάλαι ποτέ ισχυρού Δήμου της Κω!

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Για να γραφτεί αυτό το κείμενο συμμετείχαν τρεις συνταξιούχοι υπάλληλοι του Δήμου. Ένα ηλεκτρολόγος, ένας καλουπατζής και ένας οδηγός