ΜΑΜΑ ΜΟΥ!! Φτιάχνουν δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα!!

Από τότε που ανέλαβε την Κυβέρνηση η ΝΔ, εδώ δηλαδή και 8 μήνες, μας έχει ζαλίσει αυτή και τα κανάλια της για τις αυξήσεις που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, αλλά και για το νέο τρομερό και φοβερό ασφαλιστικό σύστημα!!

Ένα ασφαλιστικό σύστημα όπου οι ασφαλισμένοι θα δίνουν λιγότερα και θα παίρνουν περισσότερα, αλλά και όταν δίνουν πιο πολλά μετά από τριάντα χρόνια θα πάρουν πιο πολλά από τους άλλους που είναι βλάκες!!

1ον Αυξήσεις στις συντάξεις ακούμε 8 μήνες και αυξήσεις δεν βλέπουμε! Και όλοι είναι χαρούμενοι! Αυτή πράγματι είναι προπαγάνδα…..

2ον Αλλάζουν το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων και από αναδιανεμητικό το μετατρέπουν σε ανταποδοτικό. Δηλαδή θα παίρνεις όσα πληρώνεις και όχι να γίνεται αναδιανομή των εισφορών από τους πλουσιότερους στους φτωχότερους.

3ον Τις ασφαλιστικές κρατήσεις για την επικουρική σύνταξη την παραδίδουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Δηλαδή αυτοί που θέλουν θα ασφαλίζονται στις ιδιωτικές και έτσι τα αποθέματα των παλαιότερων θα μειώνονται και στο τέλος πάπαλα!! Αυτό και αν είναι ληστρικός καπιταλισμός!

4ον Το μεγάλο κόλπο είναι το ακόλουθο. Φτιάχνουν έξη κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών ώστε οι μεν πλούσιοι να διαλέγουν όποια θέλουν και οι μικρομεσαίοι θα διαλέγουν την χαμηλότερη που όμως είναι για το 90% των ασφαλισμένων μεγαλύτερη από την σημερινή κατά 20%!!! Αυτό λέγεται ταχυδακτυλουργία!! 

5ον Το ερώτημα είναι ποιοί βλάκες θα διαλέξουν την υψηλότερη κατηγορία εισφορών. Οι μεν πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη από τις μεγάλες συντάξεις, αλλά και όλοι οι άλλοι ακούνε μεγάλες συντάξεις και κρατάνε μικρά καλάθια αφού την πάθανε πανηγυρικά μόλις πριν από οκτώ χρόνια!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι κύριοι που πετσόκοψαν τις συντάξεις και φάγαμε τα λεφτά του κοσμάκη. Οι κύριοι που είχαν φτιάξει για 50 χρόνια ένα ασφαλιστικό σύστημα που οι Βουλευτές τριάμιση ετών παίρνουν σύνταξη! Οι κύριοι που σκόπιμα είχαν φτιάξει 150 ασφαλιστικά ταμεία για να βολεύουν τους ημετέρους ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.