Περιφέρεια – Έπαρχος – Επαρχείο

Συνήθως ασχολούμαστε με τα δημοτικά μας γιατί ο μεν Περιφερειάρχης εντέχνως αποπροσανατόλισε την κοινωνία, ο δε αλαζών πρώην δήμαρχος, καβαλικεμένο καλάμι, του έδωσε λαβή και βούτυρο στο ψωμί του.

Εγώ και κανένας άλλος, κραύγαζε ο απελθών δήμαρχος, πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, κυβέρνηση, κόμματα, περιφέρεια!

Έτσι όλα τα τεράστια προγράμματα που εκ των πραγμάτων διαχειρίζεται η Περιφέρεια, στα 5 χρόνια στην Κω έγιναν έργα ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ 200 μέτρων φωτισμού. στο επαρχιακό δίκτυο και 2 χιλιομέτρων συντηρήσεις οδικού δικτύου!! (όπου κάνουμε λάθος να βγει ανακοίνωση)

Το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Περιφέρειας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια λιγότερο από την Σύμη!

Με αυτά και με αυτά ο Χατζημάρκος βγήκε από την πρώτη Κυριακή (55% στην Κω).

Ο Κυρίτσης έχασε και όλα καλά!

Ο Καμπανής Έπαρχος και πάμε!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πάμε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ξέρουμε και το σύστημα και τους μηχανισμούς του!

Τα παραμύθια και οι παρεϊστικες πολιτικές τελείωσαν!

Μέχρι τώρα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ποιό πρόγραμμα συνολικά της Περιφέρειας. Ποιό για την Κω. Ποιό το κόστος. Ποιό το χρονοδιάγραμμα.

Το ότι ο κ. Έπαρχος θα δώσει προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια (απλώς γιατί δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και ο Περιφερειάρχης δεν του έχει μεταβιβάσει καμιά)

Το ότι κάποιος σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχης θα λύσει τα θέματα της παιδείας. Ποιάς; Που;

Το ότι κάποιος θα σώσει το φυτώριο!! Και κάποιος άλλος την υγεία!!

Μοιράζοντας τίτλους άνευ αντικειμένου για να μην υπάρχει τοπικό προγραμματικό και διεκδικητικό πλαίσιο και ενιαίο σώμα των επαρχιακών συμβούλων.

Αυτά τελείωσαν. Το δούλεμα δεν θα συνεχιστεί! Βρισκόμαστε στην αρχή μια κρίσιμης τετραετίας. Ή θα έχουμε ΕΠΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ συμβούλιο που θα διεκδικεί και θα ενημερώνει ή κύριε Περιφερειάρχη καλύτερα να ξεχάσετε την Κω!

Ακόμα και αν ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα κρατά ισορροπίες και θα είναι συναινετική εμείς θα ασχοληθούμε με το Επαρχείο, αφού από αυτό εξαρτώνται τα αναπτυξιακά προγράμματα και οι κρατικοί πόροι που ρέουν στην Περιφέρεια! .