Δεν είναι ικανή για πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά είναι ικανή για πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Είναι μια προσωπική άποψη την οποία καταθέτω και εύχομαι να μην γίνω μάντης κακών.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο ενός αναγνώστη της ιστοσελίδας γράφτηκε η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της πρότασης του για την προεδρία της δημοκρατίας και με τις κακοήθεις θέσεις των συμβούλων του περί αξιώματος άνευ αξίας, επιθυμούσε την απαξίωση του θεσμού που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκε και που στην ουσία συμβολίζει την ενότητα του έθνους μας.

Αυτή η απαξίωση και οι υπόνοιες συνδυάστηκε και με την ιστορική αναδρομή των πράξεων του πατέρα του που σχεδίασε τα βασιλικά πραξικοπήματα εναντίον των εκλεγμένων κυβερνήσεων της τότε εποχής!

Παράλληλα το ίδιο άρθρο μας υπενθύμισε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η ενότητα του έθνους είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και ότι η εκλογή με συντριπτική πλειοψηφία του προέδρου είναι η μοναδική ευκαιρία να φανεί διεθνώς αυτή η ενότητα!

Ο κ. Μητσοτάκης κάτω από την πίεση και την κατακραυγή του πολιτικού κόσμου ότι οι χειρισμοί του απαξιώνουν των θεσμό, προχώρησε στην κατάθεση της υποψηφιότητα της προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας! Αφού ήδη είχε ξευτιλίσει τον σημερινό πρόεδρο. Άραγε σέβεται τον θεσμό και δεν σέβεται το πρόσωπο; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο;

Η κ. Σακελαροπούλου είναι έντιμος, είναι γυναίκα, είναι  επιστήμονας όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα!

Όμως την κυρία Σακελαροπούλου ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν την ψήφισαν για πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας όταν προτάθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης δεν την είχε ικανή και έντιμη για πρόεδρο ενός δικαστικού οργάνου και την έχει ικανή για την προεδρία της Δημοκρατίας!

Άποψη μας είναι ότι αυτή την περίοδο των εθνικών κρίσεων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει υψηλότατη πολιτική κρίση!

Αυτό το προσόν το είχε και το απέδειξε επάξια ο σημερινός πρόεδρος κ. Παυλόπουλος!

Αφήστε που θα έπρεπε ο πρόεδρος να έχει, αν γίνονταν, μια παγκόσμια αίγλη και αναγνώριση!

Ναι, σίγουρα θα συμφωνήσω στην πρόταση για έναν καλό, έντιμο άνθρωπο και μια καλή επιστήμονα. Δεν μπορώ να πω όχι. Η ενότητα προέχει!.

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μυαλό το κ. Μητσοτάκη παίρνει τις ίδιες στροφές με του πατέρα του ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΑΥΤΉ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΈΝΤΕ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΜΕ!