Τι γίνεται με την μεταγραφή των ακινήτων στο κτηματολόγιο Κω;

Στην πρώτη σοβαρή πράξη που προχώρησε ο νέος Δήμαρχος της Κω μόλις ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου ήταν να παραδώσει όλα τα τεύχη των πράξεων εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης στο Κτηματολόγιο Κω ώστε να ξεκινήσει επί τέλους η μεταγραφή τους και να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Η μεταγραφή είναι γνωστό ότι  ταλαιπωρεί από το 1990 και κυρίως βλάπτει οικονομικά εκατοντάδες πολίτες που με αγωνία περιμένουν. Η ενέργεια του Δημάρχου κυρίου Νικηταρά για την μεταγραφή των πράξεων τους χαροποίησε.

Από τότε που στην αίθουσα του Δημάρχου και παρουσία στελεχών του Κτηματολογίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ και της δημοτικής αρχής παραδόθηκε στο Κτηματολόγιο Κω η σοβαρή και επίπονη εργασία των μηχανικών του Δήμου έχουν περάσει τέσσερις μήνες και κανένας δεν μας έχει ενημερώσει για την πρόοδο της μεταγραφής. Πολύ δε περισσότερο αυτοί που έχουν πλήρη άγνοια, όπως μας ενημερώνουν, είναι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες.

Όταν προωθείς μια πολύ σημαντική πράξη που αφορά εκατοντάδες πολίτες που για δεκάδες χρόνια περιμένουν την επίλυση του προβλήματος είναι λογικό ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τους ενημερώνεις για την εξέλιξη. Όχι μόνο γενικά αλλά και ατομικά στον καθένα λέγοντας του ότι η μεταγραφή του ακινήτου του ολοκληρώθηκε στο κτηματολόγιο.

Θα πρέπει λοιπόν ανά τρίμηνο να γίνεται ανακοίνωση της προόδου των μεταγραφών με νούμερα και αν είναι δυνατόν και με ονόματα ιδιοκτησιών. Και φυσικά αν δεν γίνεται τίποτε να καταγράφονται και να αποδίδονται οι ευθύνες. Διαφορετικά και σε περίπτωση σιωπής η ευθύνη και πάλι θα βαρύνει αδίκως τον Δήμαρχο.

Το επισημαίνουμε γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια του δημάρχου ήταν σωστή αλλά και γιατί η ενημέρωση για την πρόοδο ακόμα καλύτερη αφού και άλλες φορές ειπώθηκαν τα ίδια πράγματα και όμως δεν είχε γίνει τίποτε.