Βακούφ Κω: Μία πραγματικά σοβαρή ηγεσία

Εξ αιτίας της ιδιαιτερότητας που έχει το θέμα παρακολουθούμε με προσοχή την παρουσία και την λειτουργία της σημερινής ηγεσίας του Βακούφ της Κω και δεν σας κρύβουμε ότι είμαστε ευχάριστα έκπληκτοι.

Μία ανακοίνωση καταγγελία για την παραχώρηση ακινήτων του Βακούφ στο Υπουργείο Υγείας για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου και η άμεση αντίδραση της σημερινής ηγεσίας του Βακούφ για την υποστήριξη της Μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας απέδειξε την σοφία με την οποία χειρίζεται ευαίσθητα θέματα!

Αλλά και η τελευταία δήλωση της ηγεσίας του Βακούφ μετά από την δημοσίευση της πράξης παραχώρησης στον Δήμο της Κω ενός καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας μας εξέπληξε και μας χαροποίησε.

Ορθά ο Δήμος μας αναλαμβάνει το κόστος επισκευής του ιστορικού τεμένους Ντεφτερντάρ της πλατείας Ελευθερίας. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορική αλήθεια ότι η Κως υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και να διαφυλάξουμε όλα εκείνα τα μνημεία που σηματοδοτούν αυτή την αλήθεια.

Και ορθά η ηγεσία του Βακούφ παραχωρεί χωρίς μίσθωμα ένα κατάστημα στον Δήμο αλλά και τα ενοίκια των υπολοίπων καταστημάτων μέχρι την εξόφληση του κόστους επισκευής.

Το τέμενος είναι χώρος λατρείας των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων και εμείς θα προσθέταμε ότι ο Δήμος μας ορθά αναλαμβάνει την επισκευή του που όπως είπε ο νέος δήμαρχος μας δεν θα δεχθεί και την εξόφληση του κόστους από το Βακούφ, γιατί το Βακούφ έχει και άλλες υποχρεώσεις!

Η επισκευή του είναι υποχρέωση όλων μας και πρωτίστως της Πολιτείας!