Μητσοτάκης! Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πήραμε, ευχαριστούμε, και δημοσιεύουμε αυτούσιο το ακόλουθο άρθρο:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμφίβολα είναι το μοναδικό και αναντικατάστατο σύμβολο της ενότητας του Έθνους μας.

Για να μην ξεχνάμε ότι την Βασιλεία την φόρεσαν στην πατρίδα μας οι τότε μεγάλες δυνάμεις ως σύμβολο υποταγής σε αυτές. Μας πρόδωσαν και μας ξευτέλισαν δεκάδες φορές.

Αλλά στην διαδρομή τους βρέθηκαν δύο άνδρες που τους έβαλαν φραγμό στα επικίνδυνα για την πατρίδα παιχνίδια τους.

Ο πρώτος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που με την επανάσταση της Αμύνης εναντίον του Βασιλικού καταστημένου κατόρθωσε να απελευθερώσει την Θεσσαλονίκη και όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο δεύτερος ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής που σήκωσε το ανάστημα του απέναντι της Φρειδερίκης και με την θαρραλέα στάση διώξαμε του Βασιλιάδες διά παντός στο δημοψήφισμα του 1975!

Από τότε μέχρι σήμερα η πατρίδα μας ζει με τον θεσμό της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας και τον θεσμό του Προέδρου τον διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού, ενθυμούμενη τα δεινά που προξένησαν στην χώρα οι Βασιλιάδες της!

Σήμερα δυστυχώς οι πρακτικές που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τείνουν αυτόν τον ιερό θεσμό να τον απαξιώσουν. Τα μηνύματα που στέλνουν οι στενοί του συνεργάτες στην ουσία απαξιώνουν τον θεσμό. Τον θεωρούν και το λένε δημόσια ως ένα χωρίς περιεχόμενο θεσμό που ο καθένας, ακόμα και ο αγράμματος, μπορεί να τον εκπροσωπήσει. Είναι μας λένε χωρίς εξουσίες. Είναι ένα αδειανό πουκάμισο!!

Ο κ. Μητσοτάκης αν αυτό που σκέφτεται είναι αυτό που λένε οι συνεργάτες του τότε παίζει άσχημα παιχνίδια σε βάρος της ενότητας του λαού μας.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με το παιχνίδι της καθυστέρησης της επιλογής και της δήθεν σιωπής του ένα μήνα πριν την προεδρική εκλογή μειώνει την σημασία που έχει για την ενότητα της χώρας αυτήν την περίοδο μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Ας ευχηθούμε να μην οδηγηθούμε και πάλι στα παλιά υποχθόνια παιχνίδια του πατέρα του όταν με την στήριξη του η Φρειδερίκη έδιωξε από την χώρα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και υποκίνησε το βασιλικό πραξικόπημα εναντίον του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου το 1965! για να επακολουθήσει η δικτατορία και η προδοσία της Κύπρου…