Η παράταξη του κ. Κυρίτση και το μεταναστευτικό

Διαβάσαμε την δημόσια επιστολή που έστειλε η παράταξη του κ. Κυρίτση στον κ. Δήμαρχο με την ευκαιρία της σύγκλισης του διαπαραταξιακού για το μεταναστευτικό. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να πούμε μερικές σκέψεις για τον ίδιο αλλά και για το σοβαρό αυτό θέμα.

1ον Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για να φτάσει στο επίπεδο του δημόσιου διαλόγου σε ένα γνωστό για την “ηρεμία” του δημοτικό συμβούλιο…. Ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο δυστυχώς έχει υποβαθμισθεί εξ αιτίας του κ. Κυρίτση εδώ και δέκα έξη χρόνια Ορθά και με σύνεση χειρίζεται το θέμα ο Δήμαρχος Νικηταράς και ο Δήμος Κω σήμερα.

2ον Το θέμα αφορά πρωτίστως την Ελλάδα, την Κυβέρνηση, αλλά και την Ε.Ε. και άρα κάθε τοπική απόφαση με κραυγές και με ένα ναι ή ένα όχι, εγκυμονεί κινδύνους απόρριψης πολύ δεν περισσότερο κινδύνους ανατροπής των μέχρι σήμερα εξωτερικών παραγόντων που επικρατούν σε ένα ήρεμο τουριστικό νησί εξαρτώμενο από εξωτερικούς και μόνο παράγοντες.

3ον  Η επικοινωνιακή πολιτική μιας παράταξης, όπως του κ. Κυρ’ιτση, δεν μπορεί να σταματά σε θέματα που άπτονται εθνικών υποθέσεων μακράν των υποθέσεων της αυτοδιοίκησης και μάλιστα να γίνονται η αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής τακτικής γιατί δεν έχει να πει κάτι άλλο.

4ον Ο κ. Κυρίτσης γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τον λόγο της συνεργασίας των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του νησιού  που ήταν ο εαυτός του, η παράταξη του και οι συμπεριφορές του. Και απ’ ότι φαίνεται οι γνωστές συμπεριφορές συνεχίζονται.

5ον Το θέμα του Χοτσποτ και της Κοινότητας Πυλίου είναι θέμα της Ε.Ε. και της Ελλάδας και ο κύριος Κοινοτάρχης γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Εκτός και αν νομίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν την Κω στο Ιόνιο!!

6ον Η θέση του κ. Νικηταρά και της παράταξης του α) για καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες και β) για περιορισμένο και ελεγχόμενο, σταθερό αριθμό είναι θέσεις συγκεκριμένες και απηχούν την πλειοψηφία των πολιτών της Κω.

7ον Ο κ. Κυρίτσης είναι ο μόνος που δεν μπορεί να ομιλεί και να τοποθετείται για το συγκεκριμένο θέμα γιατί ο χρόνος της θητείας του και η κατάσταση που υπήρξε με τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι μικρός για να ξεχαστούν. Άλλωστε τα μηνύματα που παίρνουμε από τους φίλους αναγνώστες μας για τις αλήστου μνήμης καταστάσεις της περιόδου 15,16, ήδη εγγράφονται στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.