Γ. Χατζημάρκος: Εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης Ή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης;

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και μείναμε άφωνοι.

Μια μακροσκελής ανακοίνωση των θέσεων και των προτάσεων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο νόμου της Πολιτικής Προστασίας και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο Περιφερειάρχης εκθέτοντας αναλυτικά τις προτάσεις της Κυβέρνησης και υποστηρίζοντας ενθέρμως  αυτές, κατέληξε στο τέλος να αποκαλύπτει με καμάρι ότι στους Υπουργούς που συναντήθηκε παρουσίασε το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου “ως χαρακτηριστικό επιτυχημένης διαχείρισης του ζητήματος, με αποτέλεσμα, μετά την έκρηξη των ροών του 2015, να ακολουθήσουν τρεις συνεχόμενες χρονιές ιστορικών ρεκόρ στον τουρισμό” !! 

Το επιτυχημένο παράδειγμα των 70 νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή της Κω, της Λέρου και της Σύμης! Των νησιών αυτών που οι δήμαρχοι τους στις ίδιες συναντήσεις με τους Υπουργούς αρνήθηκαν τις προτάσεις τους!! Του Δημάρχου της Λέρου που σηκώνει ένα αφάνταστο βάρος στους ώμους του και τον οποίο ο Περιφερειάρχης δημόσια εξευτέλισε!

Αλλά και για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την Πολιτική Προστασία αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια αγνοώντας το βάρος που σηκώνουν οι Δήμοι σε κάθε περίπτωση φυσικών καταστροφών αλλά και τις καταγγελίες επώνυμων στελεχών του πυροσβεστικού σώματος για   την επιδίωξη της Κυβέρνησης να δημιουργήσει με το σχέδιο νόμου έναν νέο κομματικό στρατό με αδιαφανείς διαδικασίες διαχείρισης μυστικών κονδυλίων!!

Και το σπουδαιότερο για την Κω: ΝΑΙ στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό από την Περιφέρεια και ΟΧΙ στις προτάσεις της Κυβέρνησης από τον Δήμο!!. Μπορούν να μας πουν ο Έπαρχος και οι κ.κ. επαρχιακοί σύμβουλοι τι λένε για τις θέσεις του αρχηγού τους;!!

Τελικά φαίνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, μάλλον προετοιμάζοντας το έδαφος για την μετακίνηση του στα βουλευτικά ‘έδρανα.